Simona Ionescu / Redactor Șef

A început licitația pentru sutele de mașini rare, descoperite într-un garaj clandestin

A început licitația pentru sutele de mașini rare, descoperite într-un garaj clandestin
Peste 230 de mașini, unele foarte scumpe, valorând chiar câteva sute de mii de euro fiecare, au fost depozitate zeci de ani de un colecționar secret, care ulterior a fost cunoscut sub numele de Palmen.

Acum, superbele limuzine vor fi scoate la licitație în Țările de Jos. Mașinile au fost cumpărate de la Palmen, care nu are moștenitori, de Dealer Gallery Aaldering, în urmă cu câteva luni. Fostul proprietar a fost nevoit să vândă colecția din cauza vârstei și a unor probleme medicale.

„Un pustnic care s-a bucurat de mașinile lui în fiecare zi”

Nico Aaldering de la Galeria Aaldering, a mărturisit că Palmen nu a arătat niciodată mașinile cuiva, pentru că gândea că cineva i le-ar putea fura. El l-a văzut pe Palmen ca fiind doar „un pustnic care se bucura de mașinile lui în fiecare zi”, și le pornea mereu pentru ca motoarele acestora să nu aibă probleme.

Hans van der Pluijm de la Classic Car Auctions, care organizează licitația, a mărturisit, la rândul său, că Palmen a reușit să achiziționeze atâtea automobile scumpe cu bani făcuți în urma unor investiții inteligente, dintre care unele în imobiliare.

O parte din mașini au fost depozitate într-o biserică dezafectată

Palmen a ținut automobilele marca Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Ferrari, Facel Vega, Aston Martin, Jaguar și multe altele nu doar în depozite, ci și într-o biserică dezafectată. „Este o colecție pe care probabil nu o vei mai găsi niciodată în această stare, în această cantitate”, a mărturisit Hans van der Pluijm de la Classic Car Auctions.

Mașinile se vor vinde cu prețuri între 25.000 – 75.000 de euro

Specialistul a făcut și o estimare, afirmând că majoritatea mașinilor vor fi vândute cu sume între 25.000 (27.520 de dolari) și 75.000 de euro. Pe de altă parte, el a spus că unele valorează sute de mii de euro fiecare, iar o Lancia Aurelia B24 Spider America cu volan pe dreapta, s-ar putea să ajungă chiar și la aproape 2,5 milioane de euro.

Licitația a început și se va încheia pe 7 iunie

Hans van der Pluijm a declarat că au fost realizate doar 240 de mașini cu acest model de Lancia și doar 57 dintre acestea au volan pe dreapta. „De asemenea, are un design foarte special. Este special în fiecare formă și este dorit în fiecare colecție”, a mai spus Van der Pluijm. Cine dorește să achiziționeze o astfel de mașină a trebuit să se înregistreze în perioada 26-28 mai. Licitația online a început și se va încheia pe data de 7 iunie.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre