Simona Ionescu / Redactor Șef

A înnebunit lumea cu bijuteriile ei din lapte matern. Folosește și alte materiale neobișnuite. Foto incendiar

A înnebunit lumea cu bijuteriile ei din lapte matern. Folosește și alte materiale neobișnuite. Foto incendiar
O tânără din Marea Britanie a șocat întreaga lume cu bijuteriile ei, adevărate opere de artă, realizate din materiale la care nici cu gândul nu v-ați duce.

Povestea incredibilă a lui Alison a început odată cu pandemia de coronavirus, când a fost în carantină, spune Daily Mail. Femeia a dorit să realizeze două bijuterii pentru gemenii ei și s-a gândit că ar putea să le facă din propriul lapte matern, mai ales că și cei mici erau alăptați. Ideea a înflorit în momentul în care făcea experimente cu rășină.

„Simțeam că-mi pierd mințile, înnebuneam, erau doar copii și schimbatul scutecelor toată ziua”

„A fost chiar înainte de prima carantină, a fost o perioadă grea pentru toată lumea. Simțeam că-mi pierd mințile, înnebuneam, erau doar copii și schimbatul scutecelor toată ziua, și i-am zis lui Dan, partenerul meu: Trebuie să fac ceva pentru mine”.

 

Am decis că dorința mea pentru anul nou e să fac bijuterii cu rășină. Am început cu brelocuri. (…) Aveam laptele matern, aveam rășina și știam că pot face acest lucru, așa că am cercetat și iar cercetat și am experimentat”, a povestit femeie cu doi ani în urmă într-un interviu pentru This Morning, o emisiune locală.

„Oamenii îmi trimit laptele matern prin poștă”

Femeia a postat totul pe rețelele de socializare și succesul a fost răsunător. În plus, mame din toată lumea au început să-i trimită lapte matern pe care femeie îl transformă în cercei, inele, pandantive și diverse coliere. „Oamenii îmi trimit laptele matern prin poștă.

E foarte rezistent, deși nu ar fi potrivit pentru consum după atât de mult timp în afara frigiderului, poate fi folosit fără problemă în rășină. (…) Pentru că e atât de prețios, femeile au o cantitate semnificativă din el în congelator și nu știu ce pot face cu el”, a mai spus femeia.

Cum creează Alison bijuteriile neobișnuite

Potrivit lui Alison, procesul prin care creează bijuterii e foarte simplu. Ea are nevoie de o cantitate mică de lapte matern, „10 ml sunt de ajuns”, apoi adaugă o pudră de conservare creată chiar de ea. „Laptele trece printr-un proces de fierbere dublă. E încins, adaug pudra de conservare în el, după care îl pun la uscat.

Atunci când s-a iscat complet, se transformă în fulgi, după care îl pisez până devine pudră.”, spune Alison. Tânăra a început ulterior să creeze și bijuterii din păr, blana animalelor de companie și cenușă. Ba chiar a făcut și o operă din artă din cordonul ombilical, o comandă specială a unei cliente.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre