Simona Ionescu / Redactor Șef

A murit celebrul jurnalist tv Victor Țăruș

A murit celebrul jurnalist tv Victor Țăruș
Doliu în TVR! A murit celebrul Victor Țăruș. Victor Țăruș era prezentatorul de zeci de ani de zile al emisiunii Pescar hoinar, de pe TVR 2. 

Anunțul a fost făcut de un colaborator și prieten al lui Victor Țăruș. “Mi-ai spus mereu că ai fi vrut să faci mai multe pentru natura sălbatică a României. Ce nu ai reușit tu, o să încercăm să facem noi! Adio Victore…”, a scris Dan Pavaloiu, realizator al emisiunii Natura și aventură de pe TVR 2.

Victor Țăruș a fost un deschizător de drumuri în domeniul său, emisiunile de la TVR fiind urmărite cu patos atât de cei care erau pescari, cât și de cei care doreau să învețe „meserie”, notează Evenimentul Zilei.

”Ce ai avut cu Victor Tarus, Doamne?! Ai băgat știuci prin rai și nu aveai cine să ți le prindă și cine să scrie despre ele? Ți-o trebuit un pescar hoinar? Drum lin pe ape și fir întins prietene care mi-ai facut zilele de weekend mai fericite…si m-ai învățat despre tainele pescuitului cu emisiunile tale superbe…”, a fost unul dintre comentariile dureroase lăsate de prietenii fostei vedete TV.

A murit celebrul jurnalist Victor Țăruș. Cine a fost el

Anticariatbazar.ro i-a făcut portretul celui care a fost Victor Țăruș. „Pasionat de tainele pescuitului, pescar „cu permis” de la 7 ani, Victor Țăruș este deținătorul unor rezultate competiționale cu care puțini se pot laudă. A fost câștigător a numeroase titluri la competițiile interne și internaționale de casting, pescuit la muscă artificială și pescuit cu năluci.

A fost participant și promotor al echipei naționale la mai multe ediții ale campionatelor mondiale de pescuit la muscă artificială, casting, pescuit staționar pe cluburi, pescuit cu momeli naturale în ape de munte.

A fost editor al revistelor Pescarul (din 1990), Pescar modern (din 1993), Pescar la Crap (2007) și Prieten cu Natură (2008). – protagonist al emisiunilor TV „Fir întins!”, „Pescar isteț” și „Pescar hoinar”. Era lider de audiență de peste 5 ani pe TVR 2 și al emisiuni radio „NADA” – cu audiență la nivel național. În plus, organiza competițiile „Cârligul de Aur” și „Crapul de Aur”.  A câștigat 3 Cupe Mondiale la Crap, Cupa României, Trofelul Rapala, Cupa Romsilva, Cupa copiilor.

Din 2005 este președintele Federației de Pescuit Sportiv din România. Nu în ultimul rând, e cel mai consacrat autor român de cărți de pescuit. Iată câteva titluri: Pescuit din Delta în Carpați, Pescar începător (La pescuit cu unchiul Virgil), Cu lanseta pe ape de munte, Răpitori – ape de șes, Pește gătit. Cărțile sunt apărute în numeroase ediții și binecunoscute împătimiților acestui sport.

sursa foto: Facebook

Poetul Mircea Dinescu: ”Faliment scrie pe mine!”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre