Simona Ionescu / Redactor Șef

A murit consilierul lui Traian Băsescu, cunoscutul agricultor Adrian Rădulescu. Cauza morții e neclară

A murit consilierul lui Traian Băsescu, cunoscutul agricultor Adrian Rădulescu. Cauza morții e neclară
Fostul secretar de stat în Ministerul Agriculturii s-a stins din viață. De-a lungul vieții sale a fost și consilier al președintelui Traian Băsescu. Adrian Rădulescu a decedat la vârsta de 66 de ani.

A murit consilierul lui Traian Băsescu, cunoscutul agricultor Adrian Rădulescu. Acesta s-a prezentat marţi la spital, în stare gravă. A fost internat imediat la Terapie Intensivă, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru el.

„Prietenul meu, ai plecat prea repede”

A murit consilierul lui Traian Băsescu. Anunțul decesului lui Adrian Rădulescu a fost făcut și de fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu.

Fostul secretar de stat în Ministerul Agriculturii s-a stins din viață la vârsta de 66 de ani. El a fost pentru o perioadă de timp consilierul președintelui Traian Băsescu. Între 2001 și 2007 a fost și moderator al emisiunii Viața Satului la TVR 1.

Adrian Rădulescu, prietenul meu, ai plecat prea repede. Drum lin şi Dumnezeu să te odihnească în pace. Respectuoase condoleanţe familiei”, a transmis pe Facebook Cristian Diaconescu, mesaj distribuit apoi și de Partidul Mișcarea Populară.

„Agricultura este domeniul care creează subzistenţa poporului român”

Cauza decesului lui Adrian Rădulescu a fost o „insuficienţă multiplă de organe”, conform România TV. Nu s-a aflat încă ce a produs o asemenea decompensare a organelor, nici dacă a avut Covid sau nu.

Ultimul discurs al fostului secretar de stat în Ministerul Agriculturii a fost în luna aprilie, când a discutat despre banii de irigaţii din PNRR.

„Banii îi aduc cei de la USR cu ultimul Boeing cu care fac probe americanii. Intră toţi banii în Boeing-ul ăsta şi îi aruncă deasupra Otopeniului. Noi confundăm lucrurile făcute pentru agricultură cu agricultorii. Nu. Noi, ca agricultori, de mâine, facem cum fac toţi: scumpim pâinea, laptele, untul, scumpim tot. 

Toate aceste forme de sprijin, în orice societate civilizată, sunt date pentru a păstra un nivel decent. Nu poţi să dai subvenţie numai unuia şi altuia nu. Eu înnebunesc când aud că se dau bani la agricultori! Agricultura este domeniul care creează subzistenţa poporului român”, a spus Adrian Rădulescu, la momentul respectiv.

Unul dintre cei mai îndrăgiți agricultori

Ca președinte al Asociației Fermierilor din România, Adrian Rădulescu a fost unul dintre cei mai îndrăgiți agricultori. A fost văzut ca un adevărat lider, fiind vocea tuturor fermierilor români.

Între 2001 și 2007 a fost și moderator al emisiunii Viața Satului la TVR 1. Pășind mai departe în agricultură, și-a arătat întotdeauna pasiunea pentru acest domeniu. Și-a menținut conexiunile cu presa și a prezentat mereu realitatea din sectorul agricol și problemele cu care se confruntă fermierii.

Adrian Rădulescu a deținut mai multe afaceri în agricultură.

În 1990 a devenit membru al FSN. De asemenea, a fost unul dintre membrii activi ai PMP și a devenit director de cabinet al lui Dacian Cioloș în Guvernul Călin Popescu Tăriceanu.

Copiii mor pe capete în Brazilia. Medicii explică: o nouă tulpină mult mai contagioasă de COVID

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre