Simona Ionescu / Redactor Șef

A murit un mare sportiv, omul care s-a ”războit” cu Mircea Sandu

A murit un mare sportiv, omul care s-a ”războit” cu Mircea Sandu
Este doliu în lumea fotbalului. Mircea Pascu, unul dintre ultimii domni ai fotbalului românesc, a murit la 85 de ani. Era internat de zece zile în spital, dar nu a putut fi salvat. A fost omul care s-a ”războit” cu Mircea Sandu.

A murit o mare personalitate din fotbalul românesc, Mircea Pascu, fost președinte al FRF. Avea 85 de ani șu suferea de diabet. Decesul a avut loc miercuri, 16 septembrie, în jurul orei 17.00.

A murit Mircea Pascu, fost președinte al FRF

A fost membru pe viață FIFA și UEFA. De asemenea, Mircea Pascu a deţinut de-a lungul carierei sale mai multe funcţii în cadrul forurilor fotbalistice internaţionale precum membru al Comisiei fair-play a UEFA, membru al Comisiei de organizare a competiţiilor europene sau membru în Comisia de protocol a FIFA. În 2014, Mircea Pascu susținea că avea o pensie de puțin peste 300 de euro.

”Am fost unul dintre colaboratorii lui apropiați încă din anii 90 când, tânăr ziarist la Expres Magazin si apoi la Evenimentul zilei, îl susțineam într-un razboi lung și dur pe care-l purta impotriva lui Mircea Sandu. Pe care îl acuza ca a masluit alegerile din august 1990, când Mircea Pascu a fost detronat de la conducerea FRF. Mircea Pascu a fost unul dintre ultimii Domni ai fotbalului românesc. A fost vicepreședinte și președintele Federației Române de Fotbal, chiar pe perioada Coppa del Mondo 90, președinte la Jiul Petroșani și la marele Corvinul făurit de Mircea Lucescu”, a scris ziaristul sportiv Daniel Nanu.

Mircea Pascu s-a opus celebrei ”Doamne de Fier” Margaret Thatcher

29 mai 1985 va ramâne o dată neagră în istoria fotbalului. Finala Cupei Campionilor dintre Liverpool și Juventus a primit titulatura de Tragedia de pe Heysel. În acea noapte a groazei, 39 de fani italieni au murit sub violența creată de huliganii englezi.

Margaret Thatcher, premierul britanic de atunci, a propus, într-o reuniune de urgență, suspendarea cupelor europene! Mircea Pascu era membru al comisiei intercluburi UEFA. „Vedeți-vă dumneavoastră de fanii englezi, de fotbal ne ocupăm noi!”, a spus atunci recentul dispărut. Și vorbea cu Doamna de Fier.

În 2014, Mircea Pascu susținea că avea o pensie de puțin peste 300 de euro

”În ultimii ani, bolnav, mă invita la o cafenea adevărată în grădina celebrului cafegiu Gheorghe Florescu, de lângă Piața Rosetti. A fost un om care a cunoscut și a făcut parte decenii la rând din lumea mare a fotbalului. De la Pele, la Havelange, de la Beckenbauer la Enzo Bearzot. Nu stăteai de vorbă cu un om, ci cu o instituție. Mircea Pascu a fost mai mult decât un președinte în fotbal. Putea fi președinte în orice. Drum lin, Domnule Mircea Pascu”, a spus ziaristul sportiv Daniel Nanu.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre