Simona Ionescu / Redactor Șef

A murit un mare folkist, un nume important din Cenaclul Flacăra

A murit un mare folkist, un nume important din Cenaclul Flacăra
Unul dintre cei mai cunoscuți și talentați cântăreți de muzică folk din s-a stins din viață vineri, 29 aprilie. Chitarist și compozitor, Raul Cârstea ar fi împlinit, anul acesta, 40 de ani de la debutul în lumea muzicală.

Raul Cârstea avea doar 65 de ani. Vestea morții lui i-a luat prin surprindere colegii de scenă, alături de care a cântat de-a lungul timpului. Anunțul trecerii în neființă a artistului a fost făcut cu multă tristețe de un alt folkist, Vasile Șeicaru.

„Ne-a părăsit RAUL CÂRSTEA, artist folk foarte talentat! Am fost prieteni buni! Mai rar așa un suflet deosebit! Dumnezeu să te odihnească în pacea lui, Raul!” a scris pe Facebook fostul său coleg de scenă Vasile Șeicaru.

Și cântăreața Zoia Alecu a transmis câteva cuvinte speciale despre cel care va rămâne viu prin cântecele sale: „Mă lovesc veștile despre prieteni care pleacă la stele. Elegantul meu prieten, un artist de o sensibilitate rară, un om extrem de atent, un aristocrat, Raul Cârstea, a plecat în Țara de Sus. M-am rugat mult pentru sufletul lui zilele astea de cînd am aflat că starea lui de sănătate se înrăutățise. Of, Doamne!Dumnezeu să te aibă în mare grija Sa, prieten drag!”.

Un mesaj deosebit de emoționat a postat și familia artistului, chiar pe pagina acestuia de socializare:

„Raul Cârstea, ca un fum de țigară, a trecut în sus, unde stelele sunt, unde oamenii nu-s…A plecat de lânga noi fericit. A trăit frumos, ne-a iubit pe noi, familia, și ne-a arătat-o zilnic. A iubit muzica și poezia, a fost emoționat de aplauze și de vorbe frumoase. S-a bucurat de voi, de toți cei care i-ați fost alături la concerte, petreceri și nopți lungi, de toate mesajele pe care le-a primit.”

Cine a fost artistul Raul Cârstea

Raul Cârstea a debutat la Cenaclul Flacăra în 1982. O lungă perioadă a cântat alături de Constantin Neculae în duetul Andante. În ultimii ani, a participat la multe festivaluri și tabere folk alături de celebrul chitarist Adi Manolovici.

De-a lungul carierei, Raul Cârstea a lansat albume precum: „Delta lunară”, „Ca un fum de țigară, sufletul”, „Zădărnicie”, „Singurătate”, „A ține în mine”. A fost extrem de mândru când marele poet Adrian Păunescu a spus, despre el, că „se află îe gardul dintre Tudor Gheorghe și Victor Socaciu”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre