Simona Ionescu / Redactor Șef

Accident grav în timpul repetițiilor la piesa Romeo și Julieta. Ce s-a întâmplat cu actorii

Accident grav în timpul repetițiilor la piesa Romeo și Julieta. Ce s-a întâmplat cu actorii
Actorii de la Teatrul Național din Budapesta au avut parte de un accident grav. Din nefericire, spectacolul Romeo și Julieta a fost anulat.

Incident grav la Teatrul Național din Budapesta. În timp ce actorii făceau repetiții la piesa Romeo și Julieta, s-au accidentat, după ce au căzut de la o distanță de patru metri. Totul s-a întâmplat în pauza dintre acte. Starea celor doi actori este gravă, dar stabilă.

Potrivit unei alte ipoteze, actorului i s-a făcut rău și a căzut peste parteneră

Balustrada, parte a decorului de la Teatrul Național din Budapesta a cedat chiar în timp ce actorii Otto Lajos Horvath și Julia Szasz repetau scena balconului. Însă circulă și o altă versiune potrivit căreia actorului i s-ar fi făcut rău și s-ar fi prăbușit cu parteneră cu tot peste parapet.

„Răniții zăceau într-o baltă de sânge”

Pe baza celor relatate de nepoata sa care ar fi participat la scena prăbușirii decorului de la Teatrul Național, scriitoarea Kriszta Bodis, a scris pe rețele de socializare că „răniții zăceau într-o baltă de sânge”. Mai mult, actriță care o interpreta pe Julieta, Judia Szasz, s-a speriat atât de tare încât striga că ”nu vrea să moară”.

Accident grav pe scena Teatrului Național din Budapesta

Recuperarea ar putea dura câteva luni

Paramedicii care au sosit la scurt timp după incident, i-au tratat pe cei doi artiști la fața locului și i-au dus la spital unde se pare că au fost operați. Circumstanțele în care s-a produs accidentul sunt în curs de investigare. Mai multe instituții media au relatat că artiștii au fost supuși unei intervenții chirurgicale, iar starea lor este gravă, dar stabilă și nu le pune viața în pericol.

Potrivit tabloidului maghiar Blikk, înainte de accident, Lajos Ottó Horváth o ținea în brațe pe Júlia Szász la balcon, iar actorul a amețit, au căzut amândoi peste balustradă și apoi au căzut câțiva metri pe scândurile scenei. Cei doi au suferit răni și fracturi atât de grave încât recuperarea lor ar putea dura câteva luni.

Ancheta este în curs de desfășurare

Piesa Romeo și Julieta, în regia lui Attila Vidnyánszky, a avut premiera la Teatrul Național la 11 iunie 2021, iar de atunci, publicul a fost încântat de povestea îndrăgostiților. Potrivit comunicatului oficial al Teatrului Național, ancheta este în curs de desfășurare, astfel că nu pot oferi alte informații.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre