Simona Ionescu / Redactor Șef

Aceste lucruri nu trebuie niciodată introduse în mașina de spălat vase. Iată și motivele

Aceste lucruri nu trebuie niciodată introduse în mașina de spălat vase. Iată și motivele
Pentru orice femeie, care nu știe cum să se împartă între gospodărie și muncă, o mașină de spălat vase este o binefacere.

Mașina de spălat vase este un ajutor prețios și după ce ați avut o petrecere cu mulți invitați sau dacă aveți o familie numeroasă.

Specialiștii spun că nu orice accesoriu de bucătărie se poate introduce în mașina de spălat vase, dacă vreți să o păstrați cât mai multă vreme. Tigăile și oalele, de exemplu, trebuie spălate manual, pentru că se va dizolva stratul antiaderent și vă veți trezi că alimentele se vor arde mult mai repede. De asemenea, odată ce reziduurile de detergent din mașină se va lipi de fundul tigăii sau a oalei, se poate forma în timpul încălzirii un compus chimic ce va elibera substanțe cancerigene.

Cuțitele se vor spăla manual

Nici cuțitele de calitate sau accesoriile cu lame nu se recomandă să fie spălate cu mașina. Detergentul va ataca suprafața lamelor și le vor toci, de aceea orice cuțit și ustensilă de bucătărie cu lame se va spăla doar manual. Același lucru se recomandă să faceți și cu plăcile de tocat, lingurile, bolurile de salată sau tăvi, toate din lemn. Apa fierbinte, în combinație cu agenții de curățare vor strica structura lemnului, care se va crăpa și va deveni casantă.

Curățată la mașină, sticla mată se va îngălbeni

Nimic nu se compară cu frumusețea unei mese unde sunt pahare din sticlă mată sau cristal. Doar că nici acestea nu trebuie introduse în mașina de spălat vase. Introduse în mașina de spălat vase, obiectele din cristal își vor pierde strălucirea, iar sticla mată va căpăta o culoare gălbuie. În plus, sticla se va strica.

Obiectele din plastic se vor zgâria sau se se topesc

Atenție sporită și la vasele din acril și plastic, pentru că, odată ce vor puse în mașina de spălat vase riscați să se deformeze și, în cel mai rău caz, să se topească. Este rezultatul nu doar al temperaturii ridicate, ci și al agenților de curățare. Nici cafetiera nu va spălată la mașină, ci doar manual, pentru că riscați ca piesele de aluminiu să se oxideze.

De reținut că tabletele de curățare și sarea de spălat vase strică și garniturile de cauciuc de la recipientele termoizolante, termosuri sau cupe termice. Tot manual se vor curăța și tacâmurile din argint, respectiv farfurii, boluri, platouri, dar și cele din aluminiu, alamă sau cupru. În caz contrar, se vor decolora și înnegri.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre