Simona Ionescu / Redactor Șef

Adevărul despre statutul lui Harry și Meghan în America, președintele i-a refuzat…

Adevărul despre statutul lui Harry și Meghan în America, președintele i-a refuzat…
Chiar dacă au dat de înțeles că sunt pe cai mari în America și la un moment dat, se zvonea și despre o candidatură politică pentru o funcție de cel mai înalt rang, adevărul e că Harry și Meghan pierd teren păe pământ american. Asta după ce în țara natală a prințului, nici acesta nu se mai bucură de prea multă simpatie.

Prințul Harry și Meghan Markle au vrut să se întoarcă în Statele Unite cu Air Force One după înmormântarea Reginei – dar cererea le-a fost pur și simplu respinsă de Casa Albă, au dezvăluit surse pentru DailyMail.com. Cu câteva luni mai devreme, prima doamnă a Americii, Jill Biden a fost invitată și ea să participe la Jocurile Invictus, patronate de Harry – dar ideea a fost respinsă imediat pe fondul îngrijorării că familia regală ar fi putut fi ofensată de prezența ei acolo.

Se înțelege că ambele inițiative eșuate au făcut parte dintr-o campanie a familiei ducilor de Sussex pentru a câștiga influență politică în SUA, pe măsură ce s-au instalat în California. Meghan a pledat public pentru concediu de familie plătit pentru parlamentarii din Capitol Hill și a lucrat în culise pentru a intra în legătură cu Biden, a mai descoperit DailyMail.com vorbind cu mulți oficiali actuali și foști din administrația Biden și din guvernul britanic.

Soții Biden nu au vrut să îi ia în avionul prezidențial pe ducii de Sussex

Cuplul a încercat o varietate de metode, au subliniat surse pentru DailyMail.com – pe lângă faptul că și-a dorit ca Jill Biden să participe la Jocurile Invictus, i-a trimis acesteia și un cadou intrigant în semn de mulțumire pentru ceea ce a fost văzut ca un gest de susținere față de Meghan Markle în urma interviului controversat acordat unui post de televiziune.

Casa Albă nu i-a lăsat pe Harry și Meghan să urce în Air Force One

Cuplul, care a criticat membrii familiei regale în timpul interviului cu Oprah Winfrey și în memoriile prințului Harry, Spare, a avut relații tensionate cu familia regală când regina a murit. Harry și Meghan erau în vizită în Regatul Unit pentru angajamente de caritate când regina a decedat, pe 8 septembrie 2022 și au rămas în țară prin înmormântarea ei care a avut loc pe 19 septembrie.

În perioada premergătoare slujbei de pomenire, Harry și Meghan nu au fost invitați la o recepție pre-înmormântare la Palatul Buckingham, unde regele Charles și regina Camilla i-au întâmpinat pe membrii regali străini și lideri mondiali, inclusiv pe Joe și Jill Biden. Palatul a descris recepția ca fiind „pentru membrii implicați ai familiei regale”.

În mijlocul tuturor acestor întâmplări, personalul ducilor de Sussex a contactat Casa Albă pentru a întreba dacă cuplul poate călători înapoi în Statele Unite cu avionul prezidențial, împreună cu familia Biden, la bordul Air Force One. Adevărul e că intenția a fost magistrală. Ar fi fost o fotografie grandioasă: Harry și Meghan urcând treptele celebrului 747 alb-albastru pentru a face cu mâna alături de președintele și prima doamnă a Statelor Unite.

Dar, nu li s-a arătat. Cererea  lor nu a fost aprobată. Surse care cunosc această decizie au spus că nici măcar nu s-a discutat pe subiect: solicitarea ducilor a fost respinsă din start ca nepotrivită, pe motiv că „ar fi provocat agitație, ar fi tensionat relațiile cu Palatul și noul Rege”, a declarat o altă sursă pentru DailyMail.com.

Cine decontează călătoriile cu avionul prezidențial

Previzibil, Casa Albă și Palatul Buckingham au refuzat să comenteze această poveste. Și nici reprezentanții ducilor nu a răspuns solicitării de a face comentarii. E lucru știut, cuplul prezidențial american poate invita pe oricine să călătorească cu Air Force One. Dar ar fi fost întrebări despre cine ar plăti pentru ca Ducele și Ducesa să fie pasageri în avion.

Guvernul SUA plătește pentru călătoriile oficiale, cum ar fi călătoria lui Biden la Londra, dar Harry și Meghan nu sunt oficiali americani. Președintele Biden plătește pentru copiii și nepoții săi să călătorească cu avionul, Partidul Democrat plătește pentru orice călătorie la evenimente de campanie, iar organizațiile de știri plătesc pentru jurnaliştii care călătoresc la bord pentru a acoperi activitățile președintelui.

Jill Biden a respins invitația la Jocurile Invictus

Au existat și alte încercări ale familiei Sussex de a-și uni forțele cu familia  Biden. Un punct central al activității lor au fost Jocurile Invictus, desfășurate la Haga, Țările de Jos, în aprilie 2022. Au fost primele jocuri de când cuplul a părăsit familia regală. Prințul Harry a creat jocurile pentru a onora militarii răniți, iar evenimentul fusese deja un punct de legătură între Harry și Biden.

Lui Harry și Meghan li se închid în față tot mai multe uși

Soții Biden au participat la jocurile care au avut loc în Canada în 2017. Și Jill Biden a participat la jocurile din 2016 din Florida. Prima Doamnă a vrut să participe la jocurile din 2022, potrivit unei surse apropiate ei. Ea a fost mama unui veteran și, prin inițiativa ei de unire a forțelor, a fost un mare susținător al armatei și al familiilor acestora. Și ea și-a împărtășit dragostea pentru forțele armate cu Harry, un veteran al Afganistanului.

Cu toate acestea, oficialii britanici, într-o conversație la nivel de lucru cu omologi americani, au transmis personalului Consiliului de Securitate Națională că ideea va avea efecte negative. Drept urmare, pentru a nu leza relațiile cu Palatul Buckingham, secretarul Transporturilor, Pete Buttigieg, și soțul său, Chasten au condus delegația SUA.

Experimentul Spotify, un eșec criticat public

În acest moment, Ducele și Ducesa sunt văzuți ca persoane fizice și nu dețin niciun stat oficial, având în vedere ieșirea lor din Familia Regală. După plecarea publică din ianuarie 2020 din Familia Regală, ducii de Sussex s-au stabilit în Canada înainte de a se muta în California. Cu toate acestea, păreau să se chinuie să-și găsească locul în viața de după Palat și au încercat multe pălării în căutarea unui nou rol care să se potrivească dorinței lor de a face diferența, devenind în același timp independenți financiar.

Pe lângă activitățile lor politice, ei au semnat un acord de 100 de milioane de dolari cu Netflix pentru a produce conținut – deși documentarul lor Harry & Meghan nu a primit nicio nominalizare la Emmy.

Ei au semnat și au pierdut un contract de 20 de milioane de dolari cu Spotify, care a anulat podcastul Meghan’s Archetypes după un sezon. Iar Bill Simmons, șeful conținutului sportiv internațional de la Spotify, a declarat public cât de mutl a fost dezamăgit de harry și Meghan.

Experimentul Spotify al lui Meghan Markle a fost un eșet total

„Mi-aș fi dorit să fi fost implicat în negocierea „Meghan și Harry părăsesc Spotify”. „The F***ing Grifters”, acesta este podcastul pe care ar fi trebuit să-l lansăm împreună cu ei, a spus Simmons în podcastul său. Trebuie să mă îmbăt într-o noapte și să spun povestea Zoom pe care am avut-o cu Harry pentru a încerca să-l ajut cu o idee de podcast. Este una dintre cele mai bune povești ale mele… F***. Escroci”.

Între timp, se spune că Harry și Meghan își pun situația pe seama ghinionului, a evenimentelor mondiale și a momentului nefericit, inclusiv declanșarea pandemiei de Covid și faptul că interviul lor cu Oprah a fost urmat la scurt timp de moartea soțului reginei Elisabeta, Prințul Philip.

Soții Biden „aliați”, doar până într-un punct

Dar se crede că Sussex i-au văzut pe soții Biden ca pe un aliat în încercarea lor de a-și stabili marca după Megxit și în timp ce căutau să-și găsească o bază în Statele Unite. După interviul familiei Sussex cu Oprah, fanii lor păreau să fie de acord că Biden-ii îi simpatizează lui Meghan și Harry.

A doua zi după difuzarea interviului, Jill Biden a purtat o rochie Oscar de la Renta cu model de lămâie la Premiile Internaționale pentru Femei Curaj ale Departamentului de Stat. Era asemănătoare cu o rochie Oscar de la Renta pe care Meghan o purtase cu o lună înainte. Twitter a văzut ținuta lui Jill ca un semn subtil de sprijin pentru echipa Sussex. Meghan chiar i-a trimis Primei Doamne un coș cu lămâi în semn de mulțumire.

în aceeași perioadă, Harry a reușit să se conecteze cu Jill Biden pentru un eveniment solo. El și prima doamnă au găzduit un eveniment Zoom cu sportivi războinici răniți în septembrie 2021, când Jocurile Invictus  au trebuit anulate din cauza pandemiei. În timpul discuției, Harry și Jill s-au lăudat reciproc.

„Îți mulțumesc pentru serviciul tău și pentru sprijinul tău continuu în toți acești ani”, i-a spus Harry. „A fost fantastic să te văd în acțiune în diferite părți ale lumii dând tot ce ai atâtor oameni nu doar celor care poartă uniforma, ci și familiilor. Mulți dintre ei nu ar fi aici fără tine, așa că, mulțumesc. Biden, la rândul său, i-a mulțumit Ducelui pentru că s-a dedicat „să ridice membrii serviciului de pe tot globul”. A fost una dintre conexiunile de succes. Alte eforturi s-au dovedit mai puțin reușite.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre