Simona Ionescu / Redactor Șef

Alec Baldwin, în rolul de părinte de șase copii, după împușcarea colegei sale. Ce se întâmplă cu filmul Rust

Alec Baldwin, în rolul de părinte de șase copii, după împușcarea colegei sale. Ce se întâmplă cu filmul Rust
Alec Baldwin și-a suspendat filmările după incidentul armat în care a ucis-o pe directoarea de imagine a filmului Rust, exersând o scenă în care trage cu arma, fiind asigurat de asistentul regizorului că aceasta era fără de muniție.

Alături de familie, ca să se reculeagă, Alec Baldwin își ia în serios rolul de părinte de șase copii. Acești nu știu de tragedie și prin ce trece tatăl lor, așa că actorul trebuie să facă față și îndatoririlor de tată. Actorul și soția sa, Hilaria, au sărbătorit, duminică, Halloween-ul împreună cu cei șase copii ai lor.

„A fi părinte în toată situația asta a fost e experiență intensă, cel puțin, a scris Hilaria, 37 de ani, pe Instagram duminică. Astăzi, ne-am adunat să le oferim o vacanță. Costumele alese în ultimul moment, un mic amestec… dar erau atât de fericiți și asta mi-a încălzit inima de mamă”.

Hilaria a postat duminică mai multe fotografii pe feedul ei de Instagram. Fotografiile îl arată pe Alec îmbrăcat precum o creatură din populara carte pentru copii Where the Wild Things Are.

Hilaria a îmbrăcat un costum de vrăjitoare păianjen care se potrivea cu fiicele ei, Carmen, 8 ani, și Maria Lucia Victoria, 8 luni.

De asemenea, cuplul i-a pozat pe Maria și pe fratele ei mai mare, Eduardo, în vârstă de 1 an, în haine de antrenament viu colorate. Cei trei fii ai lor mai mari, Rafael, 6 ani, Leonardo, 5 ani și Romeo, 3 ani, au purtat și ei costume distractive, deși nu a fost foarte clar în ce erau mascați.

Poliția a descoperit și alte descărcări accidentale de arme

Soții Baldwin sunt supuși unei tensiuni intense de când Alec, în vârstă de 63 de ani, a tras cu arma care a ucis-o pe Halyna Hutchins, director de filmare, pe platourile de filmare ale filmului său Rust. Fotografiile de familie au fost lansate la numai câteva ore după ce un nou raport a dezvăluit că au existat cel puțin alte trei descărcări accidentale de arme pe platoul de filmare înainte ca Hutchins să fie ucisă.

Raportul publicat duminică dimineața în Los Angeles Times a dezvăluit care au fost descărcările accidentale care au avut loc înainte de moartea Halynei Hutchins.

Unul l-a implicat pe cascadorul lui Alec, care a tras accidental un foc în gol după ce i s-a spus că arma este „rece”. Amintim că, în lumea filmului o armă „rece” e numită aceea care nu are în ea muniție, nici măcar gloanțe oarbe. Într-un alt caz, un lucrător al departamentului de recuzită „de fapt s-a împușcat în picior” cu o armă care, de asemenea, se știa că e goală.

Asistent: „Totul era legat de program și buget”

The Times a intervievat mai mulți membri ai echipei de filmare, care s-au plâns de numeroasele probleme.  Unul a susținut că au existat mai multe „steaguri roșii” în întreaga producție, invocând inclusiv faptul că nu a fost prezent un medic la fața locului în timpul preproducției.

Altul a susținut că liderii de producție erau mai preocupați de bugetul lor decât de siguranța de pe platou. „Întotdeauna am simțit că bugetul este mai important decât membrii echipajului”, a declarat sâmbătă presei Lane Luper, primul asistent pentru camera A. „Totul era legat de program și buget”, a mai comentat acesta.

Luper, dar și alți membri ai echipajului, au susținut, de asemenea, că oficialii nu au făcut protecția muncii odată ce a început filmarea. Echipa susține însă că Alec Baldwin a dat prioritate bunăstării colegilor săi de distribuție și din echipaj. „Alec era destul de îngrijorat de siguranța pe platoul de filmare, a spus un tehnician de cameră. „Voia să știe unde voi sta când va scoate arma”, a adăugat un alt membru al echipajului. I-am spus că voi sta într-un loc diferit, iar el a spus: Bine”.

Cum a  murit Halyna Hutchins

Halyna Hutchins a murit pe 21 octombrie după ce Alec a tras spre ea cu un pistol Colt, în timpul unei scene, crezând că nu are muniție pe țeavă.

Alec mânuia pistolul de epocă pe platoul de filmare al filmului Rust, care se turna în Santa Fe, New Mexico, când arma s-a descărcat accidental, ucigând-o pe femeia care era mama unui copil și rănindu-l pe regizorul Joel Souza.

La o zi după accident, Hilaria, soția lui Alec Baldwin, a fost văzută plecând din casa familiei din Greenwich Village. „Nu știam unde mă duc, doar am condus”, a spus ea. Ea urcase toți cei șase copii în mașină și au plecat. În final, s-au stabilit la Manchester, Vermont, pentru a scăpa de asaltul presei. În cele din urmă, soțul ei li s-a alăturat acolo.

Alec a transmis o declarație publică, a doua zi după moartea lui Hutchins, în care a indicat că cooperează cu autoritățile și a oferit condoleanțe familiei ei.

Tăcerea sa s-a reflectat și în conturile sale de pe rețelele de socializare, până sâmbătă, când a revenit la comportamentul său online cunoscut. El a complimentat costumul de Halloween al actorului și comediantului Mario Cantone și a reluat o postare despre importanța profesorilor și a educatorilor.

Tot în weekend, cuplul s-a oprit pentru a vorbi cu fotografii din Manchester. Dialogul a durat aproximativ 4 minute.  Vineri seara, cuplul a fost fotografiat mâncând într-un local, după ce acesta a fost închis pentru membrii publicului. Alec, care a depășit alcoolismul în 1985, bea o bere fără alcool, în timp ce Hilaria a comandat un vin. Hilaria l-a îmbrățișat și l-a sărutat pe Alec, care la un moment dat și-a strâns capul cu una dintre mâini și a căzut adânc pe gânduri.

Alec Baldwin ține legătura zilnic cu anchetatorii. Ce i-au interzis aceștia

„A murit o femeie. Ea a fost prietena mea. În ziua în care am ajuns în Santa Fe, pentru a începe filmările, am luat-o la cină cu Joel, regizorul. Am fost o echipă foarte, foarte bine sudată, care a filmat împreună un film și apoi s-a întâmplat acest eveniment oribil”, a spus Alec Baldwin, sâmbătă, în dialogul cu ziariștii.

Actorul a mai spus și că șeriful din Santa Fe i-a cerut să nu vorbească public despre anchetă și că „așteaptă cu nerăbdare ca departamentul șerifului” să-și dezvăluie constatările rezultate în urma anchetei. Alec Baldwin a mai susținut că „vorbește cu polițiștii în fiecare zi” după moartea cineastului în vârstă de 42 de ani. A spus și că filmările la Rust nu vor mai continua, lăsând senzația, din tonul lui, că filmul nu se va mai face vreodată.

Dezvăluirile Daily Mail. În ce scene s-a mai folosit pistolul

Potrivit unei fișe de apel obținute de DailyMail.com, Alec participa la o simulare de luptă în interiorul clădirii bisericii de pe platoul de filmare Bonanza Ranch când Hutchins a fost împușcată.

Co-starurile Jensen Ackles, Swen Temmel și Travis Hammer au fost, de asemenea, în scena cu numărul 121 – alături de cascadorul lui Alec, Blake Teixeira, și de coordonatorul de cascadorii, Allan Graf.

Notele de producție arată că pistolul Colt a fost una dintre armele de pe platoul de filmare la acea vreme, dar singura folosită în scenele 121 și 118. Filmul avea angajat și un armurier.

Armurierul Hannah Gutierrez-Reed, în vârstă de 24 de ani, a spus că „nu era sigură dacă e gata” pentru un astfel de job, într-un interviu dat înainte de filmare. Ea a recunoscut, de asemenea, în interviul pentru podcast, că a considerat că încărcarea gloanțelor într-o armă este „cel mai înfricoșător” lucru, pentru că nu știa cum să o facă și că ceruse ajutor de la tatăl ei, legendarul armurier Thell Reed, pentru a trece peste această frică.

Așa cum li s-a relatat anchetatorilor, primul asistent de regie, Dave Halls, luase pistolul din căruță și i-l adusese înăuntru lui Alec, pentru a filma scena, fără să știe că era încărcat cu cartușe adevărate. „Pistol rece!”, a strigat Halls înainte de a-i înmâna arma lui Alec Baldwin, folosind expresia pentru a semnala distributorilor și echipajului că pistolul poate trage în siguranță la fața locului, neavând în el muniție de niciun fel, se mai arată în documentele poliției. Așa cum avea să se dovedească ulterior, în pistol erau 4 gloanțe false și unul adevărat. Nu se știe încă cine a încărcat pistolul.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre