Simona Ionescu / Redactor Șef

Alec Baldwin nu mai scapă de probleme. A fost dat în judecată, a treia oară

Alec Baldwin nu mai scapă de probleme. A fost dat în judecată, a treia oară
Cunoscutul actor trăiește, de câteva luni, un adevărat coșmar. Totul s-a declanșat după ce, accidental, a omorât-o pe regizoarea de imagine a westernului pe care îl producea și în care avea rolul principal.

Nevinovăția nu i-a fost demonstrată, iar arma conținea muniție adevărată deși nu ar fi trebuit. Dar Alec Baldwin s-a ales anul trecut cu două procese din cauza împușcării mortale a regizoarei de imagine Halyna Hutchins. El a fost dat în judecată de electricianul-șef al filmului „Rust”, cel care a prins-o în brațe pe Hutchins după ce a fost împușcată, și de unul dintre supervizorii de scenariu ai filmului. Acum, pe numele celebrului actor a mai fost deschis un proces.

Familia unui pușcaș marin american, care a fost ucis în timpul retragerii din Afganistan, l-a dat în judecată pe actorul Alec Baldwin. Soldatul a fost unul dintre cei 13 militari americani uciși în urma atacului cu bombă ce-a avut loc pe aeroportul din Kabul în data de 26 august în timpul retragerii americane din Afganistan. Rudele militarului cer nu mai puțin de 25 de milioane de dolari despăgubiri morale, după ce actorul a acuzat, într-o postare pe Instagram, de insurecționism, relatează Insider.

Conform sursei citate, Baldwin a făcut comentariul pe platforma social media după ce a aflat că sora militarului ucis în Afganistan, Rylee McCollum, în vârstă de 20 de ani, se afla în Washington D.C. în timpul revoltei mortale de la Capitoliu ce a avut loc pe data de 6 ianuarie 2021.

Lui Alec Baldwin i se cer daune de 25 de milioane de dolari

Rudele caporalului Rylee McCollum, susțin în plângerea depusă în instanță că afirmațiile actorului despre familie sunt „false, revoltătoare, defăimătoare, iresponsabile, răzbunătoare” și că „le-au provocat – și continuă să provoace – membrilor familiei, suferință emoțională severă”. În plus, se reclamă faptul că familia bărbatului a fost defăimată în fața milioanelor de fani ai actorului american.

Plângerea familiei McCollum  a fost depusă luni la o instanță din statul Wyoming. Ea este semnată de cele două surori ale lui McCollum, Roice și Cheyenne McCollum, dar și de văduva soldatului, Jiennah McCollum.

Din documentele depuse în instanță se arată că Baldwin a donat 5.000 de dolari văduvei pușcașului marin și fiicei sale nou născute, ca un „tribut pentru un soldat căzut la datorie”.

Familia îl acuză că pe data de 3 ianuarie, celebrul actor a făcut un comentariu pe pagina surorii soldatului, Roice McCollum, imediat după după ce aceasta a distribuit o fotografie care amintea de revolta de la Dealul Capitoliului.

„Când am trimis $ pentru fratele tău răposat, din respect real față de serviciul său pentru țară, n-am știut că tu ești unul din răsculații de pe 6 ianuarie”, i-ar mai fi scris Alec Baldwin tinerei.

În plângerea formulată de familia McCollum se afirmă că, în urma postării actorului Alec Baldwin aceasta a primit apoi mesaje „ostile, agresive și pline de ură” de la urmăritorii ei, în decurs de doar câteva minute.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre