Simona Ionescu / Redactor Șef

Alertă. Înghețate Mars și Bounty retrase urgent de pe piață din toate magazinele din România. Sunt toxice!

Alertă. Înghețate Mars și Bounty retrase urgent de pe piață din toate magazinele din România. Sunt toxice!
O serie de produse dulci Mars au fost retrase din magazinele Carrefour, LIDL și Mega Image, din cauza nivelurilor mari de oxid de etilenă prezente în ele.  Potrivit unei informări a Autorității Naționale Sanitar - Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, este vorba de mai multe produse de înghețată Mars.

Mars recheamă voluntar din România produsele noastre de înghețată menționate mai jos. Acest lucru se datorează prezenței oxidului de etilenă într-un ingredient produs de unul dintre furnizorii noștri, la niveluri mai mari decât cele permise de legislația UE.  Acest fapt are impact cu privire la Mars precum și alți producători.

Este important că noi folosim doar o cantitate mică din acest ingredient în produsele noastre de înghețată. Ca urmare, nivelul de oxid de etilenă din înghețată este minimal. Consumarea produsului nu este nocivă.

Colaborăm cu autoritățile competente în materie de siguranță alimentară și cu clienții noștri vânzători cu amănuntul pentru a ne asigura că toți consumatorii sunt informați de rechemarea voluntară. Niciun alt brand sau produs ale Mars, sau alte loturi din aceleași produse sau produse cu alt termen de valabilitate nu sunt afectate”, informează oficialii Mars.

Ce trebuie să faceți dacă ați cumpărat aceste înghețate

Dacă ați achiziționat unul sau mai multe dintre produsele împachetate și doriți să solicitați rambursarea costului, tot ce aveți de făcut e să trimiteți poza ambalajului fiecărui produs, împreună cu numele și prenumele, numărul de telefon, adresa de e-mail și adresa dvs. poștală, la contact@ro.mars.com. Pentru validarea cererii, aveți grijă ca în poza/pozele transmise să fie vizibile data valabilității și codul lotului pentru fiecare produs.

Dacă solicitați rambursarea pentru mai multe produse, vă rugăm să trimiteți si o poză cu toate ambalajele produselor împreună, mai transmit reprezentanții Mars.  Contravaloarea se va restitui sub forma unui voucher de cumpărături de valoarea produselor achiziționate. „Ne cerem scuze sincer pentru orice neplăceri cauzate. Niciun alt produs Mars România nu este afectat de aceasta acțiune”,  mai susține compania.

Înghețata Twix și Bounty a fost retrasă de peste tot

Și din lanțul de magazine Mega Image au fost retrase produse cu un conținut mare de oxid de etilenă. „Mega  Image  a  retras  de  la  vânzare  produsul:  80995 BOUNTY  INGHETATA 6PACK 234.6G cu nr lot  L025E1DOE02   și  termen  de  valabilitate  31.05.2022.

Retragerea produsului de pe piață și rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanșate  la  solicitarea  furnizorului,  constatându-se  rezultate necorespunzătoare  la analizarea  unui   ingredient  utilizat  la  fabricarea  produselor,  având  un  nivel  peste  limitele  legale  de  oxid  de  etilena.

Toate produsele retrase urmează a fi distruse.  Considerând  că  sănătatea  consumatorilor  este  cea mai importantă,  Mega  Image  solicita  clienților  să  NU  consume  produsul  cu  lotul  sus  menționat  și  roagă  cu  amabilitate  să‐l  distrugă  sau  să‐l  returneze  la  punctul  de  vânzare  din  care  s‐a  achiziționat  produsul.  Este  necesara prezentarea bonului fiscal.

Consumatorii sunt rugați să returneze produsul cu datele menționate mai sus până la data  de 08.04.2022. Acordam  scuze clienților noștri pentru neplăcerea creată și îi asigurăm că monitorizăm  permanent calitatea și siguranța produselor noastre”, transmite Mega Image. Și lanțul LIDL a scos de la vânzare produsele cu surplus de oxid de etilenă.

Trebuie amintit că în vara anului trecute, sute de mii de înghețate de la același producător au fost restrase din magazinele din Republica Moldova, ca urmare a unor probleme similare.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre