Simona Ionescu / Redactor Șef

ALERTĂ. Odorizant de cameră cu otravă! Un copil și un adult au murit. Hipermarketul face apel către clienții care au cumpărat

ALERTĂ. Odorizant de cameră cu otravă! Un copil și un adult au murit. Hipermarketul face apel către clienții care au cumpărat
Situație șocantă. Un copil și un adult au murit după ce în locuințele lor a fost amplasat un deodorant de cameră. Anchetatorii au descoprit că în parfumurile de cameră sunt direct răspunzătoare pentru decesul acestora și fac apel către cetățeni să le returneze în magazine urgent.

Șocantul eveniment tragic a avut loc în Statele Unite ale Americii. Mii de oameni sunt acum în mare pericol, fiind vorba de un odorizant de cameră care s-a vândut în loturi mari. Analizele de laborator au descoperit că în compoziția acestora se regăsea o bacterie extrem de periculoasă pentru om.

Parfumul spray numit „Better Homes and Gardens”, vândut în lanțul de hipermarketuri Walmart, a ucis două persoane, una fiind minoră.

„Transmitem simpatia noastră familiilor care au fost afectate de această situație”, a transmis Walmart în cursul zilei de miercuri, citează The New York Post. „Siguranța clienților noștri este prioritatea noastră și am pus în acțiune notificarea și rechemarea în magazine a celor care au achiziționat produsul, pentru a preveni alte incidente în timp ce agențiile federale își continuă ancheta”, a mai transmis compania.

3.900 de parfumuri de cameră „Better Homes and Gardens Essential Oil Infused Aromatherapy Room Spray with Gemstones” au fost vândute. „Conțin o bacterie rară și foarte periculoasă”, scrie presa de peste Ocean, făcând referire la rezultatul analizelor:  bacteria Burkholderia pseudomallei.

Mai multe persoane au fost afectate. E posibil ca numărul acestora să crească!

Această bacterie cauzează boala numită melioidosă, cunoscută și ca sindromul Whitmore, “o afecțiune greu de diagnosticat și care poate să fie fatală”, potrivit Centrului de Prevenție și Control al Bolilor din SUA.

 

Walmart voluntarily recalled roughly 3,900 bottles of the spray last week after finding it contained a “rare and dangerous” bacteria.
Walmart a vândut 3,900 de parfumuri periculoase. Walmart/CDC via AP

Centrului de Prevenție și Control al Bolilor investighează în prezent patru cazuri de melioidosă, în Georgia, Kansas, Texas și Minnesota. Doi dintre pacienți au murit, unul fiind copil. Autoritatea a confirmat că prezența bacteriei în acest odorizant de cameră este vinovată de îmbolnăvire în cazurile prezentate.

Walmart a retras produsul din 55 de magazine, din 18 state

“În plus, pentru a evita noi îmbolnăviri, Walmart va trimite 263 de scrisori către clienții care nu au lăsat în baza de date un număr de telefon sau adresă de e-mail”, a mai spus compania. În scrisori se explică faptul că produsul trebuie oprit din folosință imediat, pus în mai multe pungi și sigilat ermetic, apoi plasat într-o cutie de carton.

Cireașa de pe tort: „Vă oferim un voucher în valoare de 20 de dolari”

Clienții ai căror viață a fost pusă în pericol vor primi banii pe parfumul-ucigaș și vor primi în plus un card valoric cu 20 de dolari, anunță lanțul de hipermarketuri.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre