Simona Ionescu / Redactor Șef

Alina Sorescu, amintiri despre cel mai tare mentor. „Îmi spunea Soreasca…”

Alina Sorescu, amintiri despre cel mai tare mentor. „Îmi spunea Soreasca…”
Au trecut 30 de ani de când Ioan Luchian Mihalea a fost ucis, dar Alina Sorescu nu-l poate uita pe cel mai tare mentor. Amintiri prețioase...

Vestea morții lui Ioan Luchian Mihalea a uimit o Românie întreagă. Printre cei care îl plâng și acum se află și Alina Sorescu, care vorbește cu mândrie despre mentorul său Ioan Luchian Mihalea.

„Seara, am aflat tragica veste”

Alina Sorescu și-a amintit și acum cum a rămas fără mentorul său și spune că momentul a fost un șoc atât pentru copiii din Minisong cât și pentru părinții acestora. Înainte de a afla tragica veste a avut loc un spectacol la Teatrul Țăndărică, iar la final a rămas să stea de vorbă cu părinții copiilor. „(…) parcă nu mai voia să plece acasă… Seara am aflat tragica veste… Aveam 7 ani când Profu Oanță a plecat în mod tragic dintre noi.”, a declarat Alina Sorescu, pentru  Ego.ro.

Ioan Luchian Mihaela i-a descoperit talentul

De asemenea, Alina Sorescu a mărturisit că proful a fost mentorul ei și persoana care le-a spus părinților ce fată talentată au. Ioan Luchian Mihalea îi spunea Soreasca și era cea mai mică din trupă, fiind selectată când avea doar patru ani. „Repetițiile grupului se țineau la Școală 197, din Drumul Taberei, unde am și învățat ulterior și am multe amintiri frumoase de atunci. (…)

Ioan Luchian Mihalea, artistul care nu va fi uitat niciodată

Am susținut alături de el multe spectacole. Am fost în primul meu turneu în străinătate, în Franța, la vârstă de 5 ani. Și era o mare realizare pentru un copil să fii membru Minisong”, a spus cântăreața.

Picii lui Soreasca fac furori

La rândul său, Alina este acum deschizătoare de drumuri pentru alți copii, care fac parte din trupa Picii lui Soreasca. Artista are grijă de micuți cu aceeași dragoste pe care a învățat-o de la Ioan Luchian Mihalea. „A fost întotdeauna pentru mine un model, un artist cum nu cred că se va mai naște curând, pentru că lumea la spectacolele noastre venea în sală, mai întâi de toate, pentru el. Era foarte dedicat muncii lui cu copiii și nu numai. (…)

Și încerc să păstrez atitudinea lui și-n ceea ce fac eu cu trupa mea de copii, cu „Picii lui Soreasca”. Păstrez, de exemplu, la audiții, exact probele pe care Mihalea le dădea atunci când veneau copii noi. E vorba de două probe simple, prin care-ți dai seama de simțul ritmului, de urechea muzicală”, a povestit artista pentru Playtech.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre