Simona Ionescu / Redactor Șef

Amber Heard a rupt tăcerea. Actrița și-a exprimat părerea despre decizia judecătorilor în procesul cu Johnny Depp

Amber Heard a rupt tăcerea. Actrița și-a exprimat părerea despre decizia judecătorilor în procesul cu Johnny Depp
Amber Heard a rupt tăcerea după ce fostul ei soț, Johnny Depp, a pierdut cererea de a contesta un dosar de calomnie pentru un articol care îl numea „bătăuș de soție”.

Amber Heard a rupt tăcerea. Actrița și-a exprimat părerea despre decizia judecătorilor în procesul cu Johnny Depp. Vedeta în vârstă de 34 de ani a folosit platforma Twitter pentru a publica o declarație în care se spunea că este „mulțumită” de decizie. Amber Heard a spus că acum Johnny Depp poate fi denumit „categoric un bătăuș de soție”.

Cererea lui Johnny Depp a fost respinsă

Johnny Depp a negat cu vehemență afirmațiile legate de violența asupra fostei soții. Actorul a spus că nu i-ar fi făcut vreodată rău lui Amber Heard. El i-a dus pe editorii publicației The Sun de la News Group Newspapers (NGN) în instanță vara trecută.

După un proces de trei săptămâni desfășurat la Înalta Curte în iulie, judecătorul Nicol a constatat că afirmațiile din articolul publicat de ziarul The Sun erau „substanțial adevărate”, conform standardului civil referitor la un raport de probabilități.

Actorul a depus apoi o cerere la Curtea Regală de Justiție din Londra. Scopul actorului a fost de a anula hotărârea și de a ordona rejudecarea. Solicitarea lui a fost respinsă joi.

Donația făcută de Amber Heard, „o minciună calculată și manipulatoare”

Unul dintre argumentele invocate în timpul ședinței a presupus o afirmație făcută de Amber Heard. Ea a spus că a donat suma primită de la fostul soț pentru acordul de divorț către o organizație caritabilă. Remunerația avea o valoare de 7,5 milioane de dolari (5,5 milioane lire sterline). 

Avocatul lui Depp a spus că acest lucru este „o minciună calculată și manipulatoare. Amber a acordat 100.000 de dolari (72.000 de lire sterline) unui spital. Ea a mai donat 450.000 de dolari (322.000 de lire sterline), plus alți 500.000 de dolari (358.000 de lire sterline) în mod anonim, către ACLU (Uniunea Americană pentru Libertăți Civile).

Avocatul actorului a declarat că noile probe pe care Johnny Depp a vrut să se bazeze „nu ar fi avut niciun impact” asupra rezultatului procesului de calomnie

Amber Heard este mulțumită de decizia judecătorului

Amber Heard a rupt tăcerea. Ea a spus că este „mulțumită” de decizia judecătorului. Un purtător de cuvânt al actriței a făcut o declarație publică.

„Suntem mulțumiți, dar în niciun caz surprinși de respingerea din partea Curții a cererii de apel a domnului Depp. Dovezile prezentate în acest caz au fost copleșitoare și incontestabile. Pentru a reitera, verdictul inițial a fost că domnul Depp a bătut-o pe Amber de cel puțin 12 ori. 

Acest lucru a făcut-o pe domnișoara Heard să se teamă pentru siguranța și viața ei. Amintirile  domnului Depp erau complet confuze. Acest lucru a fost cauzat de ani de abuz de substanțe. Toate acestea, însemnând că domnul Depp nu a fost un martor credibil al propriilor sale acțiuni. 

Verdictul este valabil și jurnaliștii britanici pot scrie – fără teama amenințărilor legale – că domnul Depp este categoric un bătăuș de soție”, se arată în declarație.

„Nu este ușor să convingem această instanță să anuleze concluziile unui judecător”

Reprezentantul lui Johnny Depp a refuzat să comenteze. Respingând cererea domnului Depp de a face apel împotriva hotărârii, Lord Justice Underhill, aflat la Lord Justice Dingemans, a făcut o declarație joi.

„Așa cum am spus, nu este ușor să convingem această instanță să anuleze concluziile unui judecător pe baza unor întrebări”, a scris Lord Justice Underhill.

Avocatul lui Johnny Depp, Joelle Rich de la Schillings Partners, a declarat: „Despre apelul dlui Depp contra News Group Newspapers LTD. Dovezile prezentate în ședința de săptămâna trecută demonstrează în continuare că există motive clare și obiective pentru a pune la îndoială în mod serios decizia luată în instanța britanică. 

Domnul Depp așteaptă cu nerăbdare să prezinte dovezi complete. Va scoate la iveală adevărul în cazul calomniei. După procesul din vara trecută, domnul judecător Nicol a decis că Depp a atacat-o pe Amber în 12 din cele 14 presupuse incidente de violență domestică”.

În timpul procesului, Johnny Depp a negat orice violență față de fosta lui soție și a susținut că ea a fost, de fapt, agresivă față de el în timpul relației lor. Foste iubite, audiate ca martori, au susținut că Depp nu este un tip violent și nu au avut niciodată parte de violențe în timpul relației.

Doctorița Flavia Groșan a răscolit lumea medicală și societatea, precum odinioară vraciul Mudava

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre