Simona Ionescu / Redactor Șef

Amy Winehouse. Amintiri, la 9 ani de la moartea controversatei artiste

Amy Winehouse. Amintiri, la 9 ani de la moartea controversatei artiste
Vocea ei profundă, bogată și plină de suflet a transformat-o într-o celebritate, dar presiunea de a trăi în lumina reflectoarelor a dus-o în cele din urmă la moarte.

Astăzi se împlinesc nouă ani de la pierderea tragică a uneia dintre cele mai mari cântărețe din lume. Pe 23 iulie 2011 Amy Winehouse a fost găsită fără suflare în casa ei din Londra, la doar 27 de ani. Ea a lăsat în urmă o bibliotecă de piese care încă mai captivează publicul în ziua de azi.

Cum a descoperit Amy muzica și de ce artist era îndrăgostită în copilărie

Celebra artistă a iubit muzica din copilărie, descoperind lumea jazz-ului cu ajutorul tatălui ei. Notele de blues și soul au captivat-o de la primele ascultări, îndrăgostindu-se de vinilurile cu Frank Sinatra.

A început să compună muzică la vârsta de 14 ani, înregistrându-și singură mixtape-urile, care au ajutat-o mai târziu să obțină primul contract cu o casă de discuri.

O viață scurtă și tulburată. Oare a fost Amy fericita în nebunia ei?

Comentariile fanilor despre viața personală a artistei au apărut la piese precum Rehab, unde pare că Amy ducea o viață puțin prea „distractivă”. Cu versul „They tried to make me go to rehab but I said, No, no, no” cântăreața a lovit titlurile tuturor tabloidelor.

Este cunoscut faptul că Amy Winehouse făcea abuz de substanțe și că avea o relație complicată cu actorul Blake Fielder-Civil, cu care s-a căsătorit în 2007. Aceasta a vizitat centrele de reabilitare de câteva ori, după care s-a mutat în Caraibe, pentru un nou început, însă fără succes. Artista a revenit în Londra, continuând să abuzeze de narcotice și alcool. La doar trei zile de la ultimul ei show, aceasta a decedat.

În ciuda stilului de viață complicat pe care Amy Winehouse îl avea, va fi mereu reamintită pentru talentul său extraordinar.

Amy Winehouse a trăit o viață scurtă, dar intensă. Poate că nici numele ei nu a fost o coincidență, având în vedere felul în care și-a pierdut viața (WINEhouse).

Deși obișnuia să cânte și să ne încânte cu versul „I told ya I was troubled, you know that I’m no good”, toți fanii muzicii ei spun contrariul cuvintelor din celebra piesă, cum că aceasta a fost „too good” să plece așa devreme din lumea noastră.

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre