Simona Ionescu / Redactor Șef

Apucăturile pinguinilor gay. Oamenii de știință sunt șocați

Apucăturile pinguinilor gay. Oamenii de știință sunt șocați
Un adevărat război a fost pornit la grădina zoologică Dierenpark din Olanda. Au intrat în luptă două familii. Iar motivul i-a pus pe jar pe biologi. E cu totul neobișnuit ce se întâmplă.

Un cuplu de pinguini gay a furat toate ouăle unei alte perechi, tot de pinguini gay. Iar acum păsările se ceartă între ele. Mai exact „conflictul” a apărut după ce pinguinii masculi care formau un cuplu au furat toate ouăle aflate în grija a două femele, care și ele, la rândul lor trăiau între-o comuniune consensuală scrie The Independent.

Pinguinii masculi Tux și Flipper nu sunt la prima abatere de acest fel. În 2019, cei doi au furat oul unei alte perechi. Acesta nu a eclozat, astfel că cei doi pinguini gay au eșuat în a deveni tați. De data aceasta, pentru a-și asigura reușita, au luat cu asalt și alte cuiburi. Cei doi pinguini își doresc un pui, iar cum ei nu pot depune ouă, fiind masculi, au decis să fure unul.

„Fiecare cuplu de pinguini are asigurat un cuib, însă cei doi au pus stăpânire și pe cuiburile celorlalți”, a declarat Sander Drost, un îngrijitor de la grădina zoologică din Utrecht, despre cei doi pinguini problematici.

Pe de altă parte, dată fiind proveniența ouălor furate – și anume un cuplu de femele pinguin gay, e foarte posibil ca ouăle să nu fie fecundate, astfel că, oricât le vor cloci și oricâtă grijă vor avea, pui nu vor apărea.  Momentan însă, Tux și Flipper stau pe rând pe cuib și păstrează ouăle calde, clocindu-le cu strășnicie, ca niște părinți exemplari.

Comportamentul pinguinilor gay

Pinguinii din Olanda nu sunt singurele păsări cu atracție față de același sex. Acum un an, presa internațională relata povestea pinguinilor Skip și Ping, doi pinguini gay de la grădina zoologică din Berlin, care au adoptat un ou și sperau să-și construiască o familie împreună, clocindu-l, de asemenea, cu mare grijă.

Oamenii de știință care au studiat viața pinguinilor, arată că în coloniile din sălbăticie, puii fără părinţi adesea sunt adoptaţi de către pinguinii homosexuali.

Sursa foto: Pixabay

Andreea Bănică nu mai vrea copii. Ce s-a întâmplat cu fiul ei

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre