Simona Ionescu / Redactor Șef

Ashton Kutcher, afectat de o boală rară. I-a afectat capacitatea de a vedea, auzi și merge

Ashton Kutcher, afectat de o boală rară. I-a afectat capacitatea de a vedea, auzi și merge
Actorul Ashton Kutcher a povestit, în premieră, despre lupta sa cu vasculita - o afecțiune care implică o inflamație a vaselor de sânge. El a abordat subiectul într-un interviu cu Bear Grylls, difuzat luni seară.

Bear Grylls îl întreabă pe Kutcher, în vârstă de 44 de ani, de unde îi vine puterea. Răspunsul care a urmat a fost unul neașteptat. Nimeni nu a știut că vedeta s-a confruntat cu probleme de sănătate așa de serioase.

„În urmă cu doi ani, am avut această formă ciudată și super rară de vasculită care, parcă, mi-a distrus vederea. M-a lăsat fără auz. Mi-a doborât, parcă, tot echilibrul”, a dezvăluit actorul care a recunoscut că a avut nevoie de aproximativ un an pentru a-și recăpăta aceste abilități.

„Nu le apreciezi cu adevărat până când nu dispar, până când nu spui: Nu știu dacă voi mai putea vedea vreodată, nu știu dacă voi mai putea auzi vreodată, nu știu dacă voi mai putea merge vreodată”, a spus el. De asemenea, Aston Kutcher a scris pe Twitter în cursul nopții, confirmând că „și-a revenit complet” în urma episodului, notează News.sky.com.

Ce este vasculita și care sunt efectele bolii

Vasculita este o maladie care presupune inflamarea vaselor de sânge. Inflamația este răspunsul natural al sistemului imunitar la leziuni sau infecții. În cazul vasculitei, sistemul imunitar atacă vasele de sânge sănătoase, provocând umflarea și îngustarea acestora – potrivit NHS.

Acest lucru poate fi declanșat de o infecție sau de un medicament, dar cauza este adesea necunoscută. Vasculita poate varia de la o problemă minoră care afectează doar pielea, până la o boală mai gravă, care provoacă probleme cu organe precum inima sau rinichii. În cazul lui Aston Kutcher, Vasculita i-a afectat vpzul, auzul și capacitatea de a se deplasa.

Aston Kutcher, implicat în cauza Ucrainei

Aston Kutcher, care a devenit celebru în serialul de comedie That ’70s Show, a fost în atenția presei în acest an pentru campania sa în favoarea Ucrainei, alături de soția sa, Mila Kunis.

În martie, el și Kunis – care s-a născut în vestul Ucrainei – au avut o convorbire video cu președintele Volodymyr Zelenskyy, liderul mulțumindu-le pentru eforturile lor de strângere de fonduri în valoare de mai multe milioane de dolari, bani meniți pentru a-i ajuta pe cei care fug din țara devastată de război.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre