Simona Ionescu / Redactor Șef

Astăzi este BEYDAY. Beyonce a împlinit 39 de ani!

Astăzi este BEYDAY. Beyonce a împlinit 39 de ani!
Fiind una dintre cele mai mari vedete de pe planetă, pare că Beyoncé Giselle Knowles-Carter a realizat tot ceea ce se poate realiza. Este o cântăreață, femeie de afaceri și o forță culturală a naturii și totuși, tocmai când se pare că nu se pot spune multe despre ea, Queen B vine cu ceva care îi lasă pe toți cu gurile căscate din nou.

Puțini alți artiști au avut nivelul de impact asupra culturii pop moderne, așa cum a avut Beyoncé. În semn de celebrare a #BeyDay, iată câteva dintre cele mai spectaculoase momente, deoarece dacă le înșirăm pe toate, ne prinde următoarea sa aniversare.

Destiny’s Child

Grupul iconic R&B ne-a lăsat cu celebre versuri care vorbeau despre puterea unei femei din „Survivor”, încrederea în sine din „Independent Women Part 1”, senzualitatea „Bootylicious” și au vorbit despre vulnerabilitățile noastre în „Cater 2 U ”. 

În ciuda eventualei desființări a trio-ului iconic, moștenirea lor rămâne în continuare până în prezent. Relevanța culturală a lui Beyoncé a continuat să crească de când a devenit solistă. Nu doar a schimbat cultura pop, ci a redefinit-o și i-a dat un nou sens.

Ca exemplu al realizărilor sale, Beyoncé ocupă locul trei pentru cele mai multe premii Grammy (24), din toate timpurile. Ea este a doua după Sir Georg Solti, fost dirijor al Orchestrei Simfonice din Chicago, care are 31 de premii și al muzicianului country Alison Kraus, care are 27.

Albumul care a oprit lumea. BEYONCE

Au trecut șapte ani de când Beyoncé și-a lansat al cincilea album omonim, iar întreaga lume s-a schimbat atunci. În timp ce Beyoncé nu a fost prima care a făcut acest lucru, niciun alt artist nu a reușit să realizeze acest lucru, în același grad de magnitudine. Nu a existat nicio anunțare sau reclamă a albumului. Nimeni nu știa măcar că Beyonce lucra la album.

Albumul auto-intitulat a fost înregistrat în întregime în secret. Chiar mai uimitor, imaginile au însoțit fiecare piesă. Alți muzicieni precum Drake, Kendrick Lamar și Frank Ocean au luat cunoștință și au urmat exemplul. Streaming-ul a preluat de atunci industria muzicală, dar lansarea neconvențională a creat valuri care sunt încă resimțite.

Beychella

Când s-a anunțat că Beyoncé va fi liderul Coachella în 2018, fanii și-au dat seama că era pe punctul de a încânta lumea cu una dintre cele mai bune spectacole văzute vreodată pe o scenă live. Momentul era deja istoric, dat fiind faptul că Beyoncé a fost prima femeie de culoare care a condus festivalul anual din cei 20 de ani de existență. 

Înainte de a urca pe scenă, BeyHive redenumise deja festivalul #Beychella, ca recunoaștere a cântăreței și măreției pe care urma să o servească. Dar, ceea ce a produs Beyoncé a depășit chiar și cea mai sălbatică așteptare. Într-un moment plin de viață, ea a expus cultura și istoria oamenilor de culoare cu setul său inspirat de HBCU pe una dintre cele mai mari platforme din lume.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre