Simona Ionescu / Redactor Șef

Astrologul Minerva, adusă în stare gravă la spital. A fost operată de urgență chiar în ziua pe care a prezis-o – Exclusiv

Astrologul Minerva, adusă în stare gravă la spital. A fost operată de urgență chiar în ziua pe care a prezis-o – Exclusiv
Îndrăgita Minerva e o învingătoare. Chiar dacă a avut de înfruntat multe piedici, nimic n-a învins-o. Nici măcar acum, când a trecut razant pe lângă moarte. A fost operată de urgență și un întreg spital a luptat să o salveze.

La 14 ani, o fată frumoasă cu ochi albaștri ca marea a început să descifreze tainele astrologiei. Mai târziu în viață, după ani buni de studiu, Gabriela Dima, alias Minerva a ajuns faimoasă pentru că niciodată n-a greșit vreo previziune. Ultimii doi ani au fost grei, cu probleme și operații, însă în urmă cu câteva zile, viața ei a atârnat de un fir de ață. Un impas atât de grav încât nici hărțile astrale nu au putut să o avertizeze pe deplin de ceea ce avea să urmeze. Astrologul a fost operat de urgență.

Misiunea ei este să-i ajute pe oameni

La 27 de ani în urma unui accident, a intrat în moarte clinică, dar „o doamnă cu voaletă și umbreluță” a trimis-o înapoi, la familie, spunându-i că misiunea ei este să-i ajute pe oameni. Anul trecut a suferit o intervenție chirurgicală foarte grea, anul acesta o altă operație a salvat-o.

Astrologul Minerva a făcut un adevărat maraton pentru viață. Și a învins! Pentru că, așa cum i-a spus „doamna cu voaletă” mai are „foarte multe de făcut”. Gabriela Dima ne-a povestit, în exclusivitate, momentele complicate prin care a trecut, asigurându-i pe toți cei care o iubesc că „misiunea” ei va continua.

Pe 9 septembrie a fost la un pas de moarte – Exclusiv

„Nu mă gândem că 2024 va fi un an de căpătâi, în sensul că a fost greu, răscolitor și dureros. Anul trecut, după prima operație am spus că va fi bine, mergeam chiar sprinten, făcusem recuperare susținută vreo 6 luni, apoi m-am întors la serviciu. Atunci a început drama care a fost cât pe ce să se transforme în tragedie.

Au început să mi se umfle picioarele. Limfedemul este moștenire de familie pe linie maternă – străbunica, bunica, mama și acum eu. Merg la o somitate în materie de cardiologie care mă liniștește și-mi spune că este o circulație deficitară. Îmi dă un tratament și eu continuam să rețin apa. În iulie am capotat”, ne-a declarat Minerva.

„Singurul lucru pe care am știut să-l fac a fost să-mi deschid harta. Moarte și Reînviere”

N-a durat mult și situația s-a înrăutățit, iar fiecare mișcare se transforma pentru Minerva într-o mare durere: „Nu am mai putut să mă mai mișc. Ajunsesem să mă culce și să mă ridice câte două femei.

Pe lângă retenția de apă, se întețiseră durerile de coloană și de șold. Nu puteam face o mișcare fără gemete de durere. Nu mai spun că nici la volan nu puteam să mai urc.

Singurul lucru pe care am știut să-l fac a fost să-mi deschid harta. Moarte și Reînviere.

M-au lăsat fără replică. Venus își arăta latura demonică. Îmi spunea să lupt. Marte în opoziție mă provoca și el la luptă. Mai mult, ca benefice îmi apăreau două zile: 9 și 30 septembrie”, a mărturisit celebrul astrolog.

A trăit momente de disperare

Minerva a știut că trebuia să ia repede atitudine, pentru ca situația să rămână sub control.

„Și, cu toată frica, în momentul acela de disperare, o sun pe prietena mea, Luciana Mârza, asistenta șefă de la Ortopedie Arad și îi spun ce se întâmplă. Ea, nici una, nici două, spune:

-Sună-l pe șefu!… Acum!

Tonul aspru nu prevestea nimic bun. Așa că… îl sun pe prof. dr. Daniel Fruja, șeful secției ortopedie de la Spitalul Județean Arad, medicul care mă operase prima oară. Nu m-a lăsat să termin ce aveam de spus.

-Sunt în concediu, dar dacă ați putea veni pe 9 septembrie, vă aștept!

Pielea începuse să crape. Se sufoca!

Asta însemna zece zile. Mă gândesc că dacă am așteptat atăt, mai pot aștepta 10 zile. În schimb îmi era din ce în ce mai rău. Acumulam apa văzând cu ochii. Mă umflam ca un balon. Pielea începuse să crape și limfa să-mi curgă pe picioare. Mă sufocam. Au fost zile în care am dormit în șezut.

Am dormit, prima noapte, la hotel, vegheată de Moața, doamna care mă îngrijise prima dată. Un om căruia nu știu cum aș putea să-i mulțumesc pentru tot ce a făcut pentru mine”, s-a destăinuit Minerva.

„I-am spus fratelui meu ca are procură în cazul că plec dincolo, să scotă banii din bancă să facă cele lumești”

Foto: RetetesiVedete.ro

Astrologul spune că se simțea între viață și moarte. 

„Dimineața la 7.00, a venit fratele meu cu un cărucior și așa m-am dus. Prima oară venisem pe picioarele mele, iar acum mă simțeam groaznic, nu voiam decât totul să se termine, indiferent cum.

I-am spus fratelui meu ca are procură în cazul că plec dincolo, să scotă banii din bancă să facă cele lumești. Că actele juridice sunt în regulă, răspunsul lui a fost să termin cu prostiile.

„Pe parcursul unei săptămâni și cu tratamentul adecvat, am dat 41 de litri de apă afară”

Când m-a văzut domnul doctor, a avut o singură remarcă, v-ați îngrășat, eu am replicat, nu, domnule doctor, sunt umflată. În momentul acela se uită la picioarele mele. Niciodată nu am văzut un om să se schimbe la fața cu o asemenea repeziciune.                                 

În două ore am făcut analize cât într-o viață. Dr. Fruja era îngrijorat că nu mă putea opera pe șold până nu se rezolva problma limfedemului. Împreuna cu medicul cardiolog Liviu Chițu au pus la cale strategia medicamentoasă.

Mi s-a pus sondă și pe parcursul unei săptămâni și cu tratamentul adecvat, am dat 41 de litri de apă afară. Au urmat alte și alte investigații în pregătirea pentru intervenție”, a continuat Minerva.

Minerva: Când mama a plecat, pe coridor a izbucnit în plâns. „Moare!”

A trecut pe lângă moarte și a realizat acest lucru când și-a văzut mama plângând.

„Pe 30 septembrie m-am operat. După aceea, nu am întrebat decât: am trecut pe lângă moarte, nu? Nimeni nu mi-a răspuns concret.

Ce mi-a confirmat bănuiala a fost că atunci când mama a plecat, pe coridor a izbucnit în plâns. „Moare!”. Iar asistentele i-au spus, nu, nu moare, nu o lasă doctorul Fruja să moară.

A reînvățat să meagă

Când am făcut primii pași am izbucnit și eu în plâns. Mergeam a doua oară, datorită doctorului Fruja. Cu răbdare de fier, Moața mă urmărea cum merg că era zi, că era noapte.

Mai am o lună ca lucrurile să meargă bine, și totul va fi OK. Mulțumesc doctorilor Fruja Dan Ioan, Liviu Chițu, Daniela Borta, asistentelor Luciana Mârza, Simona, Nicoleta, Iuli, Ana Maria, Marcela, Gabriela, Simina, Diana, Mariana.

Dar și infirmierelor Angi, Voichița, Nicoleta, Violeta, Rodica. Și în mod special, Moaței mele… Mi s-a dus buhul, că sunt o babă comunistă și ciufută… Asta sunt eu, misiunea mea va continua, sunt sigură. Vă pup pe suflet!”, a încheiat Minerva tulburătoarea destăinuire, în exclusivitate pentru publicația Rețete și Vedete.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri