Simona Ionescu / Redactor Șef

Atacul șocant al unui câine a ucis o fetiță de numai patru ani. Ce s-a întâmplat cu animalul

Atacul șocant al unui câine a ucis o fetiță de numai patru ani. Ce s-a întâmplat cu animalul
Agresivitatea naște monștri. Este valabil pentru oameni, dar și în cazul vietăților, mai mari sau mai mici. În ultima vreme, atacul imprevizibil al câinilor ia vieți omanești. S-a întâmplat în România și acum în Marea Britanie. O fetiță de numai patru ani a murit după atacul șocant al unui câine. Cum a avut loc întâmplarea terifiantă, în cele ce urmează.

Poliția din Marea Britanie a împușcat un câine după ce acesta a atacat și ucis o fetiță de patru ani în Broadfield, regiunea Milton Keynes din  Marea Britanie.

Incidentul șocant a avut loc în grădina din spatele unei case din Milton Keynes, după ce un câine a atacat o fetiță de patru ani și a ucis-o.

Potrivit rapoartelor oficiale, fetița, pe nume Alice Stones, a fost atacată marți, 31 ianuarie 2023, la ora locală 17.00. Poliția s-a grăbit să ajungă la casa din Broadlands, Netherfield.

Animalul a fost, ulterior, împușcat mortal de către ofițeri după ce au ajuns la locul atacului.

Serviciile de urgență s-au deplasat și ele de urgență la fața locului, dar au declarat că aceasta a fost declarată moartă la scurt timp după incident.

Conform relatărilor din The Sun, vecinii au dezvăluit că au auzit țipete din partea mamei lui Alice după ce a avut loc incidentul, chiar înainte de sosirea poliției.

”Am auzit țipete disperate noaptea trecută. Am auzit – a murit! E moartă!”, a declarat un vecin, adăugând: ”Părea că Louise țipa. Erau țipete sfâșietoare”.

”Este îngrozitor. Alice merge la școală cu copiii mei. Este atât de supărător”, a mărturisit vecinul reporterilor, vizibil emoționat.

Câinele a fost omorât de poliție „în mod uman”

Poliția a declarat că nimeni altcineva nu a fost rănit în timpul incidentului și a precizat că câinele a fost omorât „în mod uman”.

”Acesta este un incident absolut tragic, în care credem că un copil a fost ucis după ce a fost atacat de un câine”, se arată într-o declarație a superintendentului Matt Bullivant.

Omul legii a adăugat:

”În mod clar, ne aflăm în fazele incipiente ale unei anchete și ar fi greșit și inutil să speculăm cu privire la circumstanțele exacte ale acestui incident în acest moment. Cu toate acestea, pentru a asigura siguranța publică, a fost luată o decizie în această seară de a distruge câinele implicat, iar acest lucru a fost făcut în mod uman”.

În același context, superintendentul Bullivant a continuat:

”Înțeleg cât de mult impact va avea acest lucru asupra comunității și asupra publicului larg, iar oamenii se pot aștepta să vadă o prezență mare a poliției în zonă în această seară și în continuare, în timp ce ancheta noastră continuă. Aș dori să-i asigur pe oameni că nu există niciun motiv pentru a crede că există vreun pericol pentru publicul larg în acest moment”.

De asemenea, poliția a precizat că nu a fost făcută nicio arestare pe acest caz, iar investigațiile continuă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre