Simona Ionescu / Redactor Șef

Averea lui Ion Țiriac se duce de râpă. Cât a putut să piardă miliardarul din cauza războiului din Ucraina

Averea lui Ion Țiriac se duce de râpă. Cât a putut să piardă miliardarul din cauza războiului din Ucraina
Considerat al patrulea cel mai bogat om de afaceri din România, potrivit Forbes, Ion Țiriac are probleme fiananciare.

De când Rusia a intrat în război cu Ucraina, banii lui Ion Țiriac încep să scadă. Miliardarul a avut mult de suferit în ultimele luni.

Averea lui Ion Țiriac se duce de râpă. Cât a putut să piardă miliardarul din cauza războiului din Ucraina

În vârstă de 83 de ani, Ion Țiriac începe să coboare din topul celor mai bogați oameni din România. Ce s-a întâmplat cu averea lui? Potrivit ultimelor informații, anul trecut omul de afaceri ar fi avut 1,7 miliarde de dolari, dar conturile fostului mare sportiv au început să scadă din cauza războiului din Ucraina. Se estimează că la începutul lui aprilie averea sa ar fi ajuns la 1.6 miliarde de dolari, iar acum se pare că ar fi ajuns la 1.5 miliard de dolari.

Țiriac a început să-și vândă afacerile

Pe de altă parte, Ion Țiriac a început să-și vândă și parte din afaceri. El a înstrăinat diviziile de leasing financiar care îi purtau numele, dar și turneul de tenis de la Madrid, apoi a renunțat și la o competiție de golf din Spania. Veniturile s-ar fi dus către fundația pe care o are și care se ocupă de dezvoltarea și sprijinirea sportului.

„Noi putem să jucăm un rol mult, mult, mult mai înalt. Într-o formă de diplomație, decât într-o formă belică. Suntem foarte aproape de Rusia. Și ca istorie, de atâtea sute de ani, tot mereu am avut de-a face cu rușii, rușii, rușii… Nu știu, când o începe Putin să spună „România și Polonia”… Suntem foarte aproape!

Nu mi-e teamă, pentru că sper că rațiunea prevalează. Că o fi Biden, că o fi Putin, NATO, domnul Geoană… Însă trebuie ținut cont că noi suntem cei mai aproape geografic! Eu sunt ăla cel mai aproape. (…)”, a declarat Ion Țiriac la Gsp.

Pierdere de jumătate de trilion de dolari în acest an

Nu doar Țiriac trece prin momente grele din punct de vedere financiar, ci și alți bogați ai lumii. Potrivit New York Times, care citează Bloomberg, la nivel mondial, averile a peste 50 de oameni au pierdut o jumătate de trilion de dolari în acest an. Printre aceștia se numără Elon Musk, Jeff Bezos, Bill Gates, Bernard Arnault dar și alți 46 de afaceriști. Nici fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg nu stă mai bine, pentru că ar fi pierdut 54.1 miliarde de dolari. Astfel, el are o avere estimată la 71.4 miliarde de dolari.

Sursă foto: protv

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre