Simona Ionescu / Redactor Șef

Avionul lui Elvis, acoperit cu aur de 24 de karate. L-a iubit atât de mult încât i-a pus numele fiicei sale

Avionul lui Elvis, acoperit cu aur de 24 de karate. L-a iubit atât de mult încât i-a pus numele fiicei sale
Elvis Presley a deținut trei avioane private de-a lungul carierei sale, dar o aeronavă a fost cu totul specială pentru el. Motiv pentru care a numit-o după fiica sa.

Cu doi ani înainte de moartea sa, în 1977, Elvis a cumpărat și a personalizat un avion Convair 880, numit după fiica sa, Lisa Marie.

Centuri de siguranță din aur de 24 de karate și 52 de difuzoare

Regele rock and roll-ului a cumpărat aeronava Convair pentru aproximativ 1,2 milioane de dolari în banii de astăzi, dar a ajuns să cheltuiască în total 2,9 milioane de dolari pentru renovări. Elvis călătorea frecvent cu prietenii, așa că regele a vrut să facă avionul său cât mai distractiv posibil. Interiorul avionului avea mese de top din piele, centuri de siguranță din aur de 24 de karate, trei televizoare și 52 de difuzoare. Lisa Marie putea transporta 29 de pasageri, dar muzicianul călătorea frecvent în grupuri de 8-10 persoane, relatează Elvis Australia.

Avionul a fost recondiționat de aceleași persoane care au lucrat la un avion Air Force 1 din Fort Worth, Texas

Cum arată avionul pe care Elvis l-a iubit atât de mult. Sursă foto: www.the-sun.com

Cine are norocul să intre în dormitorul lui Elvis de la bordul avionului, va găsi un pat matrimonial lângă o baie care conține o chiuvetă pe măsură, din aur și un bazin cu mânere aurii. Când venea vorba de afaceri, masa mare de conferințe a avionului era locul unde Elvis prefera să lucreze.

Un echipaj de patru persoane a pilotat-o pe Lisa Marie, iar avionul a fost recondiționat de aceleași persoane care au lucrat la un avion Air Force 1 din Fort Worth, Texas. Elvis Australia a remarcat că echipajul de zbor al Lisei Marie primea în mod regulat apeluri dis-de-dimineață pentru călătorii improvizate.

Elvis le-a cerut piloților să-i ducă fiica în Idaho, doar pentru a se juca în zăpadă

Regele rock and roll-ului a cerut, de asemenea, echipajului să o ducă pe fiica sa în Idaho, doar pentru ca aceasta să se poată juca în zăpadă, relatează The Washington Post. Echipajul format din patru persoane a gestionat cele 4 avioane General Electric CJ-805-3 Pod Mount Jets ale avionului, viteza de croazieră de 615 mile pe oră și autonomia de 3.000 de mile.

Avionul Lisa Marie al lui Elvis este acum expus la fosta sa casă Graceland, transformată în muzeu, în Memphis. Aeronava a fost așezată alături de celălalt avion al legendarului cântăreț, Hound Dog II.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre