Simona Ionescu / Redactor Șef

Azi e Ziua Națională a Lecturii. Edituradecarte.ro îți oferă un volum cadou

Azi e Ziua Națională a Lecturii. Edituradecarte.ro îți oferă un volum cadou
Ziua de 15 februarie a fost declarată Ziua Națională a Lecturii cu scopul de a încuraja persoanele de toate vârstele să se îndrepte mai mult către lectură. Totodată, aceasta zi reprezintă și ziua de naștere a două personalități marcante ale României, și anume Titu Maiorescu şi Spiru Haret.

De Ziua Națională a Lecturii, www.edituradecarte.ro îți oferă prilejul de a reitera importanța cărților în viața ta și te încurajează să adaugi titluri noi în rafturile bibliotecii personale.

Accesează www.edituradecarte.ro în perioada 15-17 februarie 2023, alege minim 3 TITLURI PREFERATE, plasează comanda, iar noi îți oferim încă O CARTE CADOU. În plus, dacă valoarea comenzii depășește 150 de lei, suportăm noi costurile de transport.

Bucură-te de carțile preferate printr-o simplă și rapidă comandă aici.

*În România, pe lângă Ziua Națională a Lecturii, se sărbătorește cu aceeași sârguință și Ziua Internațională a Cărții, eveniment anual organizat de UNESCO în luna aprilie (Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură) pentru a promova publicarea de cărți, lectură și drepturile de autor.

Toate aceste eforturi ale UNESCO au fost recunoscute de către Guvernul României, astfel încât s-a discutat încă din 2021 promulgarea unei legi pentru a avea o zi națională a lecturii în România. Aceste eforturi au avut rezultat în 2022, când prima sărbătoare de acest tip a avut loc.

Ziua Națională a Lecturii a creat cadrul necesar pentru desfășurarea de evenimente și activități academice specifice, ce încurajează lectura atât la nivel național, cât și la nivel local.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre