Simona Ionescu / Redactor Șef

Bill Gates, făcut KO de fosta soție. Melinda a acceptat despărțirea, dar doar cu o condiție

Bill Gates, făcut KO de fosta soție. Melinda a acceptat despărțirea, dar doar cu o condiție
Bill Gates a fost făcut KO de fosta soție. Melinda a acceptat despărțirea, însă a impus o condiție „usturătoare”. Schimbarea vine mai mult de două decenii mai târziu.

Bill Gates a fost făcut KO de fosta soție. Deși cei doi s-au despărțit în urmă cu câțiva ani, au continuat să facă echipă în ceea ce privește proiectele comune. Acum însă se pare că Melinda vrea să rupă orice legătură cu fostul soț, dar pentru asta i-a impus o condiție deloc de neglijat, ba chiar din contră. 

Bill şi Melinda Gates au divorţat în 2021 după o căsnicie de 27 de ani. Au continuat însă colaborarea în ceea ce privește fundația pe care au înființat-o împreună în anii 2000. Fundaţia Bill & Melinda Gates este considerată una dintre cele mai puternice şi mai influente entităţi din domeniul global al sănătăţii publice, cheltuind peste 50 de miliarde de dolari în ultimele două decenii pentru a aduce o abordare de tip „business” în combaterea sărăciei şi bolilor. 

Melinda Gates se retrage definitiv din fundația care îi poartă numele 

Luni, Melinda Gates a anunțat că se retrage din funcția de co-președinte al fundației, după 24 de ani în care s-a aflat la conducerea acesteia. „Nu este o decizie pe care am luat-o cu ușurință”, a spus ea într-o declarație postată pe X. „Sunt extrem de mândră de fundația pe care Bill și cu mine am construit-o împreună și de munca extraordinară pe care o face pentru a aborda inechitățile din întreaga lume. ”

 

Melinda Gates a transmis că va părăsi Fundația Bill & Melinda Gates pe 7 iunie și că va împărtăși mai multe despre planurile ei caritabile viitoare în perioada următoare. În urma plecării, Gates a spus că va primi încă 12,5 miliarde de dolari pentru activitatea ei caritabilă.

Fundația își schimbă numele 

Organizația își va schimba numele în Fundația Gates, iar Bill Gates va deveni unicul președinte, a anunțat luni CEO-ul fundației, Mark Suzman. „Îmi pare rău să o văd pe Melinda plecând, dar sunt sigur că va avea un impact uriaș în viitoarea sa activitate filantropică”, a scris Bill Gates într-o declarație separată luni, postată de asemenea pe X. 

„Privind în viitor, rămân pe deplin angajat în activitatea Fundației în toate strategiile noastre și în realizarea oportunităților pe care le avem de a continua să îmbunătățim viața a milioane de oameni din întreaga lume”, a mai scris el.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre