Simona Ionescu / Redactor Șef

Blestemul trupei Roxette? De ce mor la aceeași vârstă componenții formației

Blestemul trupei Roxette? De ce mor la aceeași vârstă componenții formației
S-a ales praful de celebra trupă Roxette. Membrii ei mor pe capete, surprinzător, la aceeași vârstă. Din trei a rămas doar unul. Ultimul care s-a dus în cer e toboșarul.

”Cu o tristeţe de nedescirs vă anunţ că dragul nostru Pelle Alsing a încetat din viaţă. (…) Pelle nu a fost doar un toboşar minunat şi inventiv, a fost de asemenea cel mai bun prieten pe care ţi-l poţi imagina, o fiinţă bună şi generoasă,”, este postarea de pe pagina de Facebook a Roxette. Toboșarul celebrei trupe Roxette, Pelle Alsing, a murit la vârstă de 60 de ani. Oficialii Trupei nu au comunicat cauza decesului, însă având în vedere vârsta deloc înaintată a artistului, e de înțeles că și acesta era bolnav.

În urmă cu un an, în dimineața de 9 decembrie, solista trupei, Marie Friedriksson, a murit la vârsta de 61 de ani. Aceasta era foarte bolnavă. Cântăreața Marie Fredriksson, membră a trupei Roxette, a murit la vârsta de 61 de ani, după o lungă suferință. Avea doi copii, alături de soțul ei, cu care fusese căsătorită decenii.

Roxette, urmărită de moarte

În 2016, după 30 de ani de carieră muzicală, Marie Fredriksson, solista duo-ului Roxette, fondat împreună cu Per Gessle, anunța că se retrage din industrie.  Ea fusese diagnosticată cu o tumoare pe creier în 2002, iar, de-a lungul timpului, a fost supusă mai multor intervenții chirurgicale și mai multor sesiuni de chimioterapie. După ani de pauză, duo-ul s-a reunit în 2009 și a continuat concertele. După un prim concert în 2016 însă, artista a fost sfătuită să nu mai cânte, pentru a-și menaja sănătatea. În același an, grupul a lansat al zecelea album, „Good Karma”.

Formată la începutul anilor ’80, Roxette a devenit rapid una dintre cele mai iubite trupe pop, iar piese precum „The Look”, „Dressed for Success”, „Listen to Your Heart”, „Dangerous”, „It Must Have Been Love”, „Joyride” și „Milk and Toast and Honey” au făcut înconjurul lumii. Ele sunt considerate  fiind considerate „evergreen-uri”.

Marie Fredriksson și toboșarul trupei Roxette, Per Gessle, s-au întâlnit pentru prima dată în Halmstadt (Suedia), la sfârșitul anilor ’70. Primul album Roxette – „Pearls of Passion” – a fost lansat câțiva ani mai târziu, în octombrie 1986. Au urmat albume de studio, compilații, un album de remixuri și opt albume video, cărora li se adaugă peste 40 de single-uri și tot atâtea videoclipuri.

Un singur cântăreț a mai rămas în viață

Cu o colecție impresionantă de hituri, duoul suedez a reușit să domine clasamentele muzicale în anii ’90, dar și mult după, înregistrând, de-a lungul timpului, vânzări de peste 75 de milioane de discuri.

Trupa Roxette a susținut trei concerte în România, ultimul fiind în 2015. În acest moment, singurul membru al trupei care a rămas în viață e chitaristul, Per Gessle. Cântăreț de muzică pop, chitarist și compozitor, suedezul este  în prezent membru de bază al formației Gyllene Tider.

Sursa foto: Instagram

Se strânge cercul în jurul prințului cu „bucurii” la minore. Ducele de York, legătură între Epstein și Brunel

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre