Simona Ionescu / Redactor Șef

Brigitte Bardot, amendată pentru injurii rasiale. Ce a spus vedeta

Brigitte Bardot, amendată pentru injurii rasiale. Ce a spus vedeta
Brigitte Bardot este o mare iubitoare de animăluțe.  Se implică imediat cum află că pe undeva, patrupedele sunt chinuite ori flămânde. Așa s-a întâmplat și în martie 2019, când a dojenit un oficial. Doar că a folosit o expresie insultătoare. Un tribunal din Franța cere o amendă de 25.000 de euro pentru celebra artistă.

Un tribunal din Franța cere o amendă de 25.000 de euro împotriva actriţei Brigitte Bardot (87 de ani) pentru injuriile rasiale făcute în urmă cu 2 ani. Nu banii sunt o problemă pentru celebra actriță, are suficienți. Averea ei este estimată la circa 65 de milioane de euro.

Brigitte Bardot, amendată pentru injurii rasiale

Brigitte Bardot iubește animăluțele și sare în ajutorul lor atunci când află că sunt abandonate, chinuite, nemâncate. Așa a făcut și în martie 2019, când a publicat o scrisoare deschisă prefectului din insula Reunion (teritoriu francez, din Occeanul Indian).

Actrița a susținut atunci că este „invadată de scrisori  care denunţă actele de barbarie pe care locuitorii din Reunion le comit asupra animalelor”. Brigitte Bardot a declarat că „autohtonii şi-au păstrat genele de sălbatici”.

De asemenea, ea a comparat Reunion cu o „insulă a diavolului”, având „o populaţie degenerată, încă impregnată de tradiţiile barbare din care îşi trage rădăcinile”.

Magistrații au spus că este infracțiune

Un tribunal francez a cerut joi (7 octombrie 2021) o amendă de 25.000 de euro împotriva actriţei Brigitte Bardot pentru declaraţiile acesteia privind locuitorii din Reunion.

O amendă de 5.000 de euro a fost cerută ți împotriva lui Bruno Jacquelin, ataşatul de presă al lui Brigitte Bardot, pentru complicitate la insulte publice. La cererea angajatorului său, el a transmis scrisoarea mai multor mass-media, inclusiv AFP.

Brigitte Bardot i-a trimis în martie 2019 o scrisoare deschisă lui Amaury de Saint-Quentin, pe atunci prefect al insulei franceze Reunion.

Aceste remarci au provocat reacţii de indignare pe insula franceză. Annick Girardin, pe atunci ministru francez pentru Teritoriile de peste mări, i-a trimis o scrisoare deschisă actriţei. „Rasismul nu este o opinie, este o infracţiune”, a afirmat ea, scrie digi24.ro.

Mai multe asociaţii franceze, liga pentru drepturile omului şi asociaţii şi grupuri religioase hinduse au depus plângere împotriva actriţei franceze.

Nici Brigitte Bardot, nici Bruno Jacquelin, nu au fost prezenţi în sala de judecată a tribunalului din Saint-Denis.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre