Cu ceva timp în urmă, prietenul acesteia, transsexualul Antonella Duda a mărturisit că Naomi, pe numele său adevărat Florin Moldovan, a fost îmbrăcată pentru ultimul drum în femeie.
Pe cruce scrie simplu: Naomi
Înmormântarea a avut loc la Cimitirul Străulești 2, iar Naomi nu a fost dusă în biserică. De altfel, Antonella Duda a postat un video cu sicriul alb în care cântăreața își va dormi somnul de veci, înconjurat de buchete de flori. S-a decis ca pe crucea cântăreței să scrie simplu: Naomi.
A murit pe un pat de spital din Germania
Naomi s-a stins din viață pe un pat de spital din Germania, din cauza unui accident vascular cerebral. Pentru repatrierea artistei, s-au implicat două asociații care luptă pentru drepturile comunității LGBT. A fost nevoie de 6000 de euro pentru ca prima femeie transgender din România să fie repatriată, plus alți 8000 de lei pentru înmormântare, familia neavând nici un fel de posibilități materiale.
A câștigat 75 de premii la 103 festivaluri din România
Naomi s-a născut pe 25 aprilie 1977, la Sighișoara și este de etnie rromă. Abandonată la doar trei zile de când a venit pe lume, a crescut până la vârsta de 15 ani într-un orfelinat, apoi a ajuns în București, unde a făcut Școala Populară de Artă. A încercat permanent să-și depășească condiția și și-a împlinit visul când a participat la selecția națională pentru Eurovision 2014. A ieșit pe locul 10, cu piesa „Dacă tu iubești”.
Naomi a participat la 103 festivaluri și a câștigat 75 de premii, performanța sa fiind recunoscut oficial în 1988 de Radio România Actualități. Pe de altă parte, Naomi a întruchipat personajul Adriani în filmul „Gadjo dilo”, o producție franceză din 1997, regizată de Tony Gatlif și filmată în România.
Pentru că n-a mai suportat insuccesele personale și profesionale, între 2014-2015 Naomi să se sinucidă de două ori, din cauza insucceselor profesionale și personale. Prima dată și-a tăiat venele, a doua oară a luat un pumn de pastile. Acum, sufletul i s-a liniștit…
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook