Cântăreața Vlăduța Lupău, la mâna procurorilor. Ce s-a întâmplat cu artista

Cântăreața Vlăduța Lupău, la mâna procurorilor. Ce s-a întâmplat cu artista
Pandemia le-a dat peste cap viața multor artiști, care s-au văzut puși în situația de a nu mai putea face bani. Cum s-a descurcat cântăreața Vlăduța Lupău în această situație și de ce a ajuns pe mâna procurorilor.

S-a descoperit că Vlăduța Lupău a intrat pe mâna procurorilor, pentru că a cerut bani de la stat în pandemie, fără să aibă dreptul.

Potrivit informațiilor oferite de stiridecluj.ro, a cerut bani de la stat în perioada în care toată lumea a avut de suferit din cauza pandemiei. E vorba de suma de 8144 de lei care a fost încasată în timpul stării de urgență, bani care i-au revenit pentru că artista a declarat că nu a avut venituri. Procurorii din Sălaj au fost însă de altă părere. Potrivit probelor din dosar, în iulie 2020, Vlăduța Lupău ar fi luat 21.000 de lei în urma susținerii unui concert. De asemenea, se pare că a mai încasat bani și în iulie același an, dar nu se cunoaște care a fost suma exactă.

Casa Vlăduței este estimată la suma de trei milioane de euro

În perioada cuprinsă între anii 2021-2022, Vlăduța Lupău și-a construit casa visurilor, estimată la trei milioane de euro și a cumpărat și o mașină de 150.000 de euro.  ”Suspecta a realizat, anterior declanşării epidemiei de coronavirus SARS -COV-2 până pe 16 martie 2020), venituri din drepturi de proprietate intelectuală (drepturi de autor), respectiv din prestaţii artistice realizate de suspectă în calitate de artist interpret de muzică populară.

Vlăduța Lupău, sub ochii procurorilor. Sursă foto: instagram

După instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României şi ulterior, în timpul stării de alertă, respectiv în lunile mai, iunie, iulie 2020, suspecta a trimis prin intermediul portalului ”aici.gov.ro”, documentele necesare în vederea obţinerii indemnizației de sprijin pentru persoanele fizice care obţin venituri exclusiv din drepturile de autor şi drepturile conexe, îndeplinind aceasta perioadă, condiţiile prevăzute de lege pentru a obţine indemnizaţia.

„Din probele administrate a reieşit faptul că, documentele au conţinut date false”

Cu referire la documentele depuse de suspectă în luna august 2020, pentru a solicita indemnizatia pe luna iulie, respectiv în luna septembrie pentru a solicita indemnizația pe luna august 2020. Din probele administrate a reieşit faptul că, documentele au conţinut date false, în sensul că suspecta a declarat pe propria răspundere, contrar adevărului, faptul că în lunile iulie şi august activitatea sa s-a menţinut întreruptă”, precizează procurorii din de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj.

După ce artista a restituit suma de 8144 de lei și ținând cont de faptul că nu a avut antecedente penale, procurorii au fost de acord cu renunțarea la urmărirea penală.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre