Simona Ionescu / Redactor Șef

Casa prințesei Diana a fost scoasă la vânzare și s-a vândut în timp record. Iată ce a găsit cumpărătorul în ea – Foto

Casa prințesei Diana a fost scoasă la vânzare și s-a vândut în timp record. Iată ce a găsit cumpărătorul în ea – Foto
După divorțul de Charles, Prințesa Diana s-a întors, pentru o vreme, în casa familiei sale din Londra, un loc plin de rafinament care îi putea oferi liniștea de care avea nevoie. Casa, situată pe Farm Street la numărul 24, a intrat în patrimoniul familiei sale în anul 1990, ca un cadou.

Casa familiei Prințesei Diana, care i-a servit acesteia drept refugiu, a fost vândută într-un timp record după ce a fost listată de o agenție imobiliară, pentru prima dată în ultimele decenii. Imobilul, construit în anii 1980, a fost cumpărat de tatăl Prințesei Diana pentru a doua sa soție, căreia i l-a oferit drept cadou.

Casa familiei Prințesei Diana s-a vândut în mai puțin de 100 de ore de la momentul listării (Instagram)

Modul în care s-a tranzacționat imobilul la sfârșitul acestei săptămâni a surprins piața internațională. Deși prețul cerut a depășit 10 milioane de dolari, iar vânzătorii unor astfel de proprietăți au de obicei un timp de așteptare îndelungat până la găsirea unui client, în acest caz lucrurile s-au mișcat extrem de rapid.

 Casă cu biblioteci și lift, aproape de Hyde Park

Proprietatea, cu patru etaje și fațadă din stuc (n. glet), are ferestre cu rame glisante și se bucură de o locație extraordinară, fiind, practic, la doar câțiva pași de Hyde Park. Construită la începutul anilor 1980, casa include o bibliotecă la primul etaj, aceasta fiind camera preferată a tatălui Dianei. Mai există o sufragerie cu pereți roșii intens, asemănători cu cei de la Althorp House (domeniul familiei, pe terenul căruia se găsește și mormântul Prințesei).

Multe încăperi din casă au pereții acoperiți cu rafturi pentru cărți, pe lângă biblioteca separată existentă (Wetherell)

Dormitoarele sunt un exemplu de rafinament, fiind decorate cu mobilier antic și băi cu marmură deosebită, iar terasa orientată spre sud este ideală pentru a profita de vremea capricioasă a Londrei, arată Elle Decor. Casa include, de asemenea, saloane pentru recepții și un lift propriu.

Ce s-a întâmplat cu casa familiei Prințesei Diana

Tatăl Dianei, John Spencer, a cumpărat casa în anul 1990 ca un cadou pentru a doua lui soție, Contesa Raine Spencer. Al 8-lea Conte Spencer a murit doar doi ani mai târziu, lăsând contesei proprietatea de pe Farm Street. Relația Prințesei Diana cu mama sa vitregă a fost descrisă ca fiind destul de tensionată în timpul vieții tatălui ei, dar cele două au reușit să se reconcilieze în perioada divorțului Dianei de Prințul Charles.

Casa cumpărată de la tatăl Dianei se găsește lângă Hyde Park (Instagram)

Potrivit unui comunicat de presă al agenției Wetherell – principala agenție imobiliară din Mayfair, care a gestionat vânzarea- acesta a fost momentul în care Prințesa Diana a început să viziteze casa frecvent, petrecând timp cu Raine Spencer, dar și stând ore întregi, singură, în biblioteca preferată a tatălui său.

Imobilul (centru) s-a vândut cu peste 14 milioane de dolari (Wetherell)

Casa familiei Prințesei Diana a fost tranzacționată în mai puțin de patru zile de la listarea sa de către agenția imobiliară, pentru suma de 14,2 milioane de dolari. Momentan, numele noului proprietar nu este cunoscut.

Sursa foto: Wetherell / Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri