Simona Ionescu / Redactor Șef

Cât au ajuns să coste „Câinii de luptă ai zânelor”, preferații reginei Elisabeta a II-a

Cât au ajuns să coste „Câinii de luptă ai zânelor”, preferații reginei Elisabeta a II-a
Este cunoscut faptul că Regina Elisabeta a II-a a fost o mare iubitoare de câini Corgi. De-a lungul vieții, a avut peste 30 de exemplare, majoritatea, descendenți din primul, primit cadou de la tatăl ei.

Chiar înainte să se stingă din viață, Regina Elisabeta îngrijea doi câini Corgi. Aceștia au fost lăsați moștenire fiului ei, Ducele de York, prințul Andrew, care i-a dus inclusiv la înmormântare.

Cei doi câini, un corgi și un dorgi, au fost responsabili de buna dispoziție a Reginei Elisabeta a II-a în timp ce ducele de Edinburgh se afla la spital. După moartea reginei Elisabeta a II-a, această rasă de câini a devenit, brusc, preferata tuturor, iar proprietarii de canise au speculat acest lucru.

Odată cu cererea tot mai mare de câini corgi, prețul exemplarelor s-a dublat. „Preţurile cerute de crescătorii de Corgi înregistraţi au atins astăzi un nou vârf”, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al Pets4Homes, un site dedicat vânzării de animale de companie în Regatul Unit.

Preţul mediu s-a dublat în ultimele trei zile, potrivit aceleiaşi surse. „În cele mai recente anunţuri de mică publicitate, preţurile pentru anumiţi câini Corgi au depăşit pentru prima dată pragul de 2.500 de lire sterline (2.780 de euro), mai arată sursa citată. Site-ul menţionat înregistrează „un număr de căutări zilnice despre Corgi de 10 ori mai mare decât în aceeaşi perioadă a săptămânii trecute”, a precizat acelaşi purtător de cuvânt.

De ce se numesc Corgi „caii de luptă ai zânelor”

Câinii Corgi au picioare scurte şi urechi ascuţite. Se spune că sunt printre cei mai docili câini de statură mică. Așa au ajuns una dintre cele mai populare rase de câini de pe glob. Înălțimea până la umeri este de doar 25 – 30 de centimetri iar un adult poate avea o greutate de până la 13 kilograme.

Personalitatea unui Corgi e cea a unui câine de talie mare „înghesuit într-un ambalaj mic”. Își iubește stăpânii, este pregătit să îi protejeze mereu. În ciuda picioarelor scurte, e foarte agil.

Multe legende asociază această rasă de câini cu zânele. O legendă spune povestea a doi copii ce alergau prin pădure. Ei s-au trezit în mijlocul unei înmormântări magice. Zânele prezente le-au oferit micuților doi pui de Corgi pe care copiii i-au dus acasă. O altă poveste ne spune că micuții Corgi sunt chiar caii de luptă a zânelor, ei având o zonă aspră pe spate, asemănătoare cu o șa.

Regina Elisabeta a II-a a primit primul ei câine Corgi, Susancând a împlinit 18 ani, în 1944. Popularitatea rasei a crescut atunci cu 56%, a anunţat Kennel Club, cea mai mare organizaţie britanică dedicată sănătăţii şi dresajului câinilor.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre