Simona Ionescu / Redactor Șef

Cazul milionarului „otrăvit” a ajuns în presa britanică. Ce scriu englezii!

Cazul milionarului „otrăvit” a ajuns în presa britanică. Ce scriu englezii!
Celebrul tabloid The Sun a preluat subiectul despre moartea controversatului milionar Constantin Dinescu. Ziariștii englezi pun accentul pe afacerea lui cu artă.

Titlul articolului din The Sun este: „Miliardar, de 69 de ani, legat de o afacere cu artă de 60 de milioane de lire sterline, a fost otrăvit de fete în timpul unei petreceri în sexy-club”.

Articolul conține și câteva neadevăruri, probabil publicate de sursele de unde și-au extras jurnaliștii de la The Sun informațiile.

Mega bogatul român , în vârstă de 69 de ani, a fost supranumit „Baronul luxului” pentru colecția sa de mașini sport, care includea un Lamborghini unic.

Constantin Dinescu a fost supranumit „Baronul luxului” pentru colecțiile sale de mașini sport

El a fost, de asemenea, un cunoscut iubitor de artă ceea ce a făcut ca, la un moment dat, să fie legat de ancheta de la muzeul de artă Kunsthal din Rotterdam, Olanda, punctează The Sun.

Atunci, în 2017, scriu jurnaliștii englezi, furtul din Rotterdam a fost săvârșit de o gașcă de hoți români, iar unii polițiști cred că tablourile au fost furate în încercarea de a le vinde lui Dinescu.

Lucrări ale unora dintre celebrii pictori din lume au fost furate: „Tete d’Arlequin” al lui Pablo Picasso, „La Liseuse en Blanc et Jaune” de Henri Matisse și „Podul cu cruce încântătoare” al lui Claude Monet.

S-a spus la momentul anchetei că locuința lui Dinescu avea camere secrete pentru artă ilicită, dar și galerie pentru lucrări pe care le-a cumpărat în mod legitim, scriu jurnaliștii de la The Sun.

Cu toate acestea, Constantin Dinescu nu s-a confruntat niciodată cu nicio acuzație pentru operațiunea de furt din muzeul olandez.

Lucrările furate au inclus și „Tete d’Arlequin” de Pablo Picasso

Despre moartea milionarului Dinescu, jurnaliștii englezi scriu că ea s-a produs în vila lui de pe Lacul Snagov, pe 9 august. La vila de la Snagov fusese pe 6 august, când a și postat o fotografie cu piscina sa, în care înoată o „fetiță”.

Pe 9 august, Dinescu se afla la vila sa din Năvodari, unde petrecuse mai multe zile de vacanță, în compania mai multor fetițe – prostituate de lux.

Nici afirmația că „anchetatorii au aflat ulterior că s-a prăbușit de fapt în mașina sa, lângă clubul de sex”, nu e pe deplin adevărată. Inițial, șoferul lui Dinescu, singurul martor la escapadele șefului său de la mare, a povestit apropiaților milionarului că l-a găsit pe acesta aproape leșinat în vila din Năvodari, unde petrecuse cu două tinere. Ulterior, după decesul suspect al omului de afaceri, anchetatorii Poliției au aflat că șoferul plecase cu Dinescu și două fete spre București, dar la ieșirea din Constanța, pe Autostrada Soarelui, bărbatului de 69 de ani i s-a făcut și mai rău, iar el a apelat la 112.

A venit SMURD-ul și l-a dus la Spitalul Județean Constanța, acolo unde a și murit 6 zile mai târziu, nu la un spital din București, cum au aflat englezii.

Un lucru interesant pe care-l consemnează jurnaliștii de la The Sun și pe care presa din România nu l-a aflat este faptul că, în ancheta polițiștilor, „se verifică dacă au lipsit picturile din colecția sa”.

În schimb, noi am aflat de existența fiicei nelegitime a „Baronului luxului” și povestea tulburătoare din tinerețea acestui bărbat despre care se spune acum că a murit otrăvit, fiindcă medicii au găsit în sângele lui opium și morfină.

Citiți o primă parte a acestei telenovele dramatice în evz.ro

Bombă în cazul milionarului „otrăvit”! A apărut fiica nelegitimă a lui Costi Dinescu. EXCLUSIV

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre