Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce are Meghan Markle în comun cu Regina mamă. Și nu e vorba doar de ziua de naștere…

Ce are Meghan Markle în comun cu Regina mamă. Și nu e vorba doar de ziua de naștere…
Este greu de știut cu exactitate ce părere ar fi avut regretata Regină mamă despre Meghan Markle, dar cele două femei au un punct comun.

Meghan Meghan și Regina mamă nu au împărțit doar ziua de naștere, 4 august, la 81 de ani distanță. Au făcut același lucru cu inelele de logodnă.

„Micile diamante de o parte și de alta provin din colecția de bijuterii a mamei mele”

Regina mamă a fost cunoscută ca fiind o adeptă a respectării regulilor, care niciodată nu și-a dorit să zdruncine monarhia și nu avea păreri prea bune despre femeile divorțate. Totuși, când vine vorba de inelele de logodnă are ceva în comun cu Meghan Markle. Inelele lor originale, oferite de viitorii lor soți, au fost „îmbunătățite”.

Prințul Harry o ceruse în căsătorie pe Meghan în noiembrie 2017 cu un inel strălucitor, format dintr-o bandă din aur galben masiv, încrustată cu trei diamante. „Inelul este, evident, din aur galben, deoarece acesta este preferatul lui Meghan, iar piatra principală în sine am procurat-o din Botswana.

Inelul de logodnă al lui Meghan

Iar micile diamante de o parte și de alta provin din colecția de bijuterii a mamei mele. Pentru a mă asigura că este alături de noi în această călătorie nebună împreună”, a mărturisit atunci prințul Harry pentru BBC.

Inelul a fost modificat

Doi ani mai târziu, în vara anului 2019, observatorii regali au observat că inelul original fusese modificat pentru a se potrivit, așa cum spun unii critici, cu verigheta. Expertul în bijuterii Arabel Lebrusan a confirmat că inelul părea să fi fost modificat și a sugerat că era mai mult în stil american în comparație cu versiunea inelului dăruit de Harry. Dar modul în care inelul a ajuns să fie modificat rămâne neclar.

„Ea are acum mici diamante încastrate pe părțile laterale ale inelului de logodnă și, de asemenea, verigheta pare mai subțire decât înainte. Multe celebrități fac acest lucru, deoarece piatra centrală pare mai mare în comparație obținând factorul wow. ‘Se potrivește perfect stilului ei și se potrivește și cu degetele ei delicate”, a mărturisit și Arabel, proprietara brandului de bijuterii etice Arabel Lebrusan.

Regina mamă a primit un inel cu safir Kashmir

Cu aproape un secol înainte, Lady Elizabeth Bowes-Lyon a acceptat o cerere în căsătorie din partea Prințului Albert, Duce de York, în 1923, după ce îl refuzase în două ocazii anterioare. Regina mamă a primit atunci un inel cu safir Kashmir, unul dintre cele mai rare și mai valoroase safire datorită culorii sale deosebite.

Regina mamă și superbul inel de logodnă

Cu toate acestea, nu a purtat această piesă prea mult timp și, în cele din urmă, a schimbat-o cu o perlă mare și singulară, înconjurată de un halo de diamante. „Regina Mamă a primit mai întâi un inel de logodnă rar din safir cu detalii din diamante, dar în anii 1940 a ales un inel alternativ care era puțin mai <<al ei>>”, a declarat pentru The Express, Joanna Wyganowska, expert în design și gemmolog la Queensmith.

Expderții susțin că refuzând inițial să se căsătorească cu Prințul Albert de teamă că își va pierde libertatea, trecerea de la o piatră tipic regală, un safir, la o perlă neașteptată este foarte reprezentativă pentru Regina mamă și pentru cine era ea. Majestatea Sa a murit liniștită în somn, în martie 2002, la vârsta de 101 ani, acasă, la Royal Lodge din Windsor.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre