Peste 1.500 de participanți din toată țara au intrat în competiție pentru titlul „Mecanicul Anului”, ajunsă la cea de-a 12 ediție. Lupta cea mai strânsă s-a dat între cei doi finaiști, care au reușit performanțe greu de atins.
Competiție dură: Luni de zile au fost supuși probelor teoretice și practice
Până la momentul finalei, concurenții dorinici de a lua marele titlu au fost supuși, timp de 2 luni, la probe teoretice și practice. La ultimul test, cei doi rămași în competiție au primit două mașini identice, cu două defecțiuni identice – probleme menite să pună în încurcătură și cei mai experimentați mecanici. Unul dintre ei, Stelian Bompa, cel care a și câștigat titlul, a reușit să identifice și să rezolve problema în mai puțin de patru minute. Practic, identificarea problemei și reparația mașinii a fost mai rapidă decât ar fi durat prepararea unei cafele!
Stelian Bompa a stabilit un record în istoria competiției, prin acest timp extrem de scurt: 3 minute și 51 de secunde.
Câștigătorul a primit ca premiu chiar mașina reparată
Premiul cel mare a fost chiar mașina reparată, dar bucuria cea mai mare a câștigătorului a fost de departe încununarea muncii sale de o viață. Stelian Bompa lucrează în domeniu de peste 17 de ani, iar aceasta este a cincea ediție în care participă.
Stelian Bompa, Mecanicul Anului 2023: „Sunt tare fericit, super-încântat. Timpul dedicat învățării continue a dat rezultate. Am avut soția și fiul aici lângă mine și m-au încurajat și am simțit că sunt susținut.”
Dan Voicu, câștigâtor categoria „Mecanică”: „Emoții enorme, nu mi-a venit să cred. Mi-au plăcut mașinile și meseria aceasta din totdeauna, asta a fost pasiunea și rămâne pasiunea vieții mele.”
Ioan Popa, câștigător categoria „Vulcanizare”: „Era visul meu de când s-a înființat concursul. Lucrez de 27 de ani în vulcanizare, un pic aici greu, pentru că nu cunosc aparatele, lucrez cu alte aparate, dar totuși a mers.”, au declarat aceștia, citați de Pro Tv.
Foto: pro tv
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook