Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce ingrediente speciale conține cea mai scumpă ciorbă din lume. Costă 5000 de dolari

Ce ingrediente speciale conține cea mai scumpă ciorbă din lume. Costă 5000 de dolari
Sunteți îndrăgostiți de ciorbă și nu vă vedeți viața fără acest fel de mâncare? Trebuie să știți că un bol costă 3800 de lire sterline, adică 5000 de dolari, iar ingredientele folosite sunt cu totul și cu totul speciale.

Cea mai scumpă ciorbă de pe pământ este supa vietnameză Pho, creația lui Tiato, un restaurant vietnamez din California. Un bol costă 5000 de dolari. Iată ce ingrediente se folosesc. 

Cea mai scumpă supă din lume conține carne de vită, trufe albe, tăiței din homar

Specialiștii au creat cea mai scumpă supă din lume pentru a o scoate la licitație în beneficiul unui spital de caritate pentru copii. Ingredientele includ carne de vită A5 Wagyu, trufe albe Alba, bulion de foie gras și tăiței din homar albastru rar.

Buddha Jumps Over the Wall costă aproximativ 152 de lire sterline

O altă ciorbă interesantă și, bineînțeles, scumpă, se poate mânca La Kai Mayfair din Londra, unde fiecare bol de supă Buddha Jumps Over the Wall costă aproximativ 152 de lire sterline. Această supă scumpă și-a primit numele de la o poveste despre crearea supei. Povestea spune că supa a fost făcută pentru prima dată în apropierea unei mănăstiri budiste.

Budha însuși se spune că nu a rezistat și a gustat supa

Cea mai scumpă ciorbă din lume

Mirosul a fost atât de atrăgător încât unul dintre călugării budiști, care era obligat de religia sa să fie vegetarian, a sărit peste zidul mănăstirii pentru a cere un bol de supă. Un poet a scris mai târziu că supa era atât de bună încât Buddha însuși ar fi sărit peste zid pentru a gusta. Supa conține aripioare de rechin și abalone. Este nevoie de două zile pentru a prepara această delicatesă.

Supa realizată după 15 ani de cercetare

La restaurantul taiwanez Niu Ba Ba Ba, bucătarul Wang Congyuan și-a întrebat de fapt clienții cât de mult ar fi dispuși să plătească pentru supa sa de tăiței cu carne de vită. Răspunsul cel mai frecvent a fost 10.000 de noi dolari taiwanezi. Asta înseamnă aproximativ 246 de lire sterline.

Lui Wang i-au trebuit 15 ani pentru a obține rețeta perfectă de supă de tăiței cu carne de vită. El folosește cea mai bună carne de vită din Japonia, Australia, SUA și Brazilia. Wang chiar taie fiecare tip de carne de vită în mod diferit pentru a se asigura că se gătește și se servește perfect.

Ceea ce face ca supa să fie și mai scumpă este metoda folosită pentru a găti carnea de vită. O mare parte din ea este înăbușită lent timp de 3 zile. La sfârșitul fiecărei zile, carnea este recongelată pentru a fi lăsată să se odihnească. În total, procesul total de gătire durează aproximativ o săptămână pentru a pregăti acest preparat costisitor.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre