Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce înseamnă să lucrezi pentru Ion Țiriac. Miliardarul are niște principii de la care nu se abate

Ce înseamnă să lucrezi pentru Ion Țiriac. Miliardarul are niște principii de la care nu se abate
A învățat foarte multe despre business în Germania, iar multe dintre aceste lucruri Ion Țiriac le-a aplicat și în România.

Cu siguranță sunt mulți cei care și-ar dori să lucreze sub mâna miliardarului, dar puțini care cunosc că a fi angajatul lui Ion Țiriac nu e deloc ușor.

Despre acest lucru a vorbit însuși miliardarul, care a făcut o comparație între munca din Germania și cea din România. Așa se face că Ion Țiriac funcționează pe baza unor principii peste care nu trece niciodată. De aceea, dacă un angajat se întâmplă să aibă într-o zi probleme personale, el nu va fi plătit.

„La nemţi dacă întârzii 10 minute, întâi te trimit ăia la un spital de boli nervoase”

„În business angajezi pe cineva, îi dai un salariu şi aştepţi ca pe acel salariu să îţi returneze înapoi munca. E foarte greu, chiar şi după 32 de ani să ai o cultură a muncii pe care părinţii tăi nu au avut-o şi nici bunicii tăi, această cultură a muncii.

La noi e foarte uşor să spui: «Aoleu, domnu Ţiriac, am o problemă personală astăzi!». Ai o problemă personală? Nu iei leafa astăzi. Nu există aşa ceva. La nemţi dacă întârzii 10 minute, întâi te trimit ăia la un spital de boli nervoase şi pe urmă te taie în nu ştiu ce”, a mărturisit afaceristul cu ceva timp în urmă.

Cum se poartă Ion Țiriac cu angajații săi

Cât de mult a ajutat România Fundația Țiriac

Pe de altă parte, Fundația Țiriac pe care o conduce i-a ajutat foarte mult pe români. Miliardarul a donat în ultimii 30 de ani sume uriașe atât pentru căminele de copii, cât și pentru azilele e bătrâni, spitale sau biserici.

„Fundaţia Ţiriac donează anual, de peste 20 de ani, sume colosale către căminele de copii, azile de bătrâni, ajutoare pentru sportive, şcoli, grădiniţe, spitale, plantat milioane de copaci, biserici, maşini, avioane, campusuri sportive şi evenimente neaşteptate de dure (inundaţii, focare, cutremure etc).

„Cel puţin 25 % din profitul nostru, după ce plătim toate taxele, merge către caritate sau ajutoare”

Din 1990, sute de milioane şi, faptul că nu am făcut public, a fost alegerea noastră. Nu vă voi spune cât şi ce vom mai face, însă cel puţin 25 % din profitul nostru, după ce plătim toate taxele, merge către caritate sau ajutoare şi aşa va fi cât trăieşte Fundaţia. Avem o echipă de peste 30 de oameni, care asta face de dimineaţa până seara. Și să vă spun ceva: este cea mai mare realizare a noastră”, a spus Ion Ion Ţiriac, citat de zf.ro.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre