Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce s-a mai întâmplat în cazul campioanei bătută și dată cu capul de podea, în mod repetat, de antrenor

Ce s-a mai întâmplat în cazul campioanei bătută și dată cu capul de podea, în mod repetat, de antrenor
Incidentul s-a întâmplat zilele trecute. Una din marile sportive ale Franței a ajuns în stare critică la spital, unde medicii au constatat că are nevoie de mai mult de o săptămână pentru a-și reveni. Avem noutăți despre ce s-a întâmplat după, cu ancheta judiciară.

Revenim cu noutăți asupra cazului campioanei olimpice care a fost dată cu capul de podea, în mod repetat, de antrenorul său cu care era și într-o relație amoroasă. Scenele cu impact emoțional au fost relatate chiar de victimă. Judoka Margaux Pinot, campioana olimpică a Franței la Jocurile de la Tokyo din acest an și-a filmat fața tumefiată și plină de sânge și a făcut publice imaginile.

Antrenorul şi fostul membru al echipei franceze de judo, Alain Schmitt, a fost arestat weekendul trecut, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Seine-Saint-Denis. El a fost acuzat de violenţă domestică asupra sportivei Margaux Pinot de către poliţia şi procuratura din Bobigny.

Alain Schmitt, în vârstă de 38 de ani a fost arestat în jurul orei 2:30 duminică, în Blanc-Mesnil, în urma unui apel de urgenţă dat de un vecin, unde olimpica a reușit să fugă și să se refugieze, după ce a fost crunt bătută.

Campioana Franței, într-o relație intimă cu antrenorul

Margaux Pino are 27 de ani și are, de mai mult timp, o relație cu sportivul care i-a devenit și antrenor. Tânăra a primit numeroase lovituri în faţă de la partenerul de viaţă şi antrenorul ei, aflat în stare de ebrietate, potrivit surselor din poliţie.  Transportată la spitalul Avicenne din Bobigny pentru tratament, i s-au prescris mai mult de opt zile de internare.

Sportiva a relatat cele întâmplate. „În seara de sâmbătă spre duminică, am fost victima unui atac în propria casă din partea partenerului şi antrenorului meu. Am fost insultată, lovită şi dată cu capul de podea de mai multe ori. Şi în final strangulată. Am crezut că voi muri, am reușit să evadez  și să mă refugiez la vecinii mei, care au sunat imediat la poliție.

Am mai multe răni, inclusiv nas rupt și 10 zile de întrerupere temporară de la muncă. Astăzi instanțele au decis să-l elibereze. Ce valoare are apărarea lor calomnioasă împotriva rănilor mele și a sângelui împrăștiat pe podeaua apartamentului meu? Ce lipsea? Moartea la sfârșit, poate? Probabil că judoul m-a salvat. Și gândurile mele sunt și la cei care nu pot spune același lucru”, a anunţat judoka pe Twitter și Instagram.

Antrenorul a susținut în instanță că iubita l-a bătut

Agresorul, Alain Schmitt, are și el un palmares sportiv impresionant. Dar nu din cauza asta a fost eliberat după 24 de ore, cu interdicția de a se apropia de victimă. El și apărătorul lui au susținut în fața instanței că judoka Margaux Pinot a fost cea care l-a lovit și că a fost o dispută conjugală. Judecătorul l-a eliberat din lipsa de probe suficiente.

Schmitt, care o antrenează pe Pinot de patru ani, a declarat pentru BFMTV că ei sunt „într-o relație foarte complicată” de doi ani.

„Mulți oameni știu asta… Este greu de stabilit când suntem împreună sau când nu suntem împreună, se rupe atât de des relația, apoi se întoarce”, a spus antrenorul, vineri, într-o apariție la postul BFMTV, afiliat CNN. Imagina lui a șocat fiindcă a apărut cu vânătăi pe față. A respins toate acuzațiile iubitei și a acuzat-o de minciună. Din relatarea lui s-a înțeles că, la momentul incidentului, lucrurile au degenerat într-o bătaie parte-n parte.

Cu o zi înainte, joi, sportiva Pinot declarase într-o conferință de presă că ea nu a încercat să se apere și a încercat să-l liniștească pe Schmitt.

„Am încercat să-l opresc, i-am spus: „Alain, oprește-te, oprește-te”. Nici nu m-am apărat, am încercat să-l potolesc, să-l opresc”, a spus campioana judoka.

Avocatul femeii, vorbind vineri la CNN, a spus că a fost „surprins” de decizia instanței. A declarat, de asemenea, că plănuiește să reorienteze dezbaterea atunci când va fi audiat la recurs, în lunile următoare. „Sunt surprins de decizia care a fost pronunțată în primă instanță, deoarece, într-un fel, probele au fost strânse pentru a duce la o condamnare”.

Pe rețelele de socializare, întreaga săptămână, o mulțime de oameni au luat atitudine împotriva violenței manifestată de antrenor. Totodată, și-au exprimat „tristețea” și „furia” față de decizia instanței de a-l elibera pe Alain Schmitt.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre