Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce se va întâmpla cu regina Camilla dacă regele Charles va muri. Unde va putea să locuiască

Ce se va întâmpla cu regina Camilla dacă regele Charles va muri. Unde va putea să locuiască
Regele Charles și regina Camilla au fost încoronați oficial împreună în timpul ceremoniei de încoronare din primăvara anului trecut. Ținând cont de boala neprevăzută a Suveranului, britanicii au început să se întrebe ce se va întâmpla cu Camilla, dacă Charles ar muri.

În cazul în care regele Charles ar muri înaintea reginei Camilla, este complicat de știut ce viitor o așteaptă pe regina. Se bănuiește că aceasta își va păstra titlul, dar situația se va schimba.

În timp ce regele Charles speră că își va rezolva problemele cu sănătatea și își va conduce țara din nou, britanicii au început să se întrebe ce viitor o va aștepta pe soția acestuia, Camilla. Se știe că, în ciuda faptului că poartă titlul de regină, Camilla nu împărtășește suveranitatea soțului ei și nici puterile politice și militare ale acestuia.

Camilla va deveni regină văduvă

Ce se va întâmpla cu Camilla dacă Charles va muri

Așadar, ce s-ar întâmpla cu titlul Camilei dacă Regele Carol ar muri? Practic, ea ar păstra titlul de regină într-o anumită calitate, trecând la titulatura de regină văduvă. Acesta este termenul oficial pentru văduva unui rege și, în esență, înseamnă că și Camilla s-ar bucura în continuare de lux și de importanța fostului său titlu.

Fără a mai fi însă regina consort, datorită faptului că un alt monarh și soția acestuia, în acest caz, prințul William și Kate Middleton, ar ocupa tronul. Din nefericire și Kate trece printr-o situație foarte grea și toată lumea se așteaptă ca lucrurile să revină la normal.

Nu se știe unde va putea locui regina Camilla

Britanicii speră ca regele lor să-și revină cât mai repede cu putință

În ceea ce privește locul în care ar putea să stea regina Camilla în cazul în care ar rămâne văduvă, acest lucru nu se cunoaște încă. Cu toate acestea, având în vedere relația ei de lungă durată cu Charles, este de așteptat ca viitorul rege William să se asigure că mama sa vitregă este în continuare bine îngrijită. Este, de asemenea, probabil ca regina să continue să îndeplinească îndatoriri publice, cum ar fi să acționeze în calitate de patroană pentru diverse organizații de caritate.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre