Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce spun medicii din Belgia despre starea de sănătate a lui Cătălin Denciu. Unde își va petrece sărbătorile medicul erou

Ce spun medicii din Belgia despre starea de sănătate a lui Cătălin Denciu. Unde își va petrece sărbătorile medicul erou
Medicul erou de la Spitalul Judeţean Neamţ se află în continuare la Bruxelles. Se pare că starea de sănătate a lui Cătălin Denciu se îmbunătățește, conform unor noi informații din Belgia.

Cătălin Denciu a fost rănit în incendiul care a izbucnit în Secţia ATI a Spitalului Judeţean Neamţ de pe 14 noiembrie, după ce și-a riscat viața încercând să salveze pacienţii. În urma tragediei, medicul erou a fost transportat în Belgia. Medicii la spitalul din Bruxelles au vești bune despre starea lui de sănătate.

Medicul erou de la Piatra Neamț a fost detubat

Se pare că, medicul erou mai are nevoie de multe intervenții pentru arsurile numeroase de pe suprafața corpului, dar, cadrele medicale din Belgia au reușit să-i refacă piciorul drept. Cătălin Denciu o are aproape pe soția lui în aceste momente dificile, care este de profesie tot doctor.

Medicul Ioan Cătălin Denciu, cel care a suferit arsuri grave în încercarea de a-și salva pacienții din secția ATI în incendiul de la Piatra Neamț, a fost detubat, conform Digi 24. Totodată, începând de vineri, 11 decembrie, medicul erou a început procedura de kinetoterapie la Spitalul Militar Regina Astrid.

Cătălin Denciu, medicul erou de la Piatra Neamț, va petrece sărbătorile în Belgia, alături de soția lui 

Alături de soția sa, medicul Cătălin Denciu va petrece sărbătorile la Bruxelles, acolo unde încă mai are de suferit mai multe intervenții chirurgicale, date fiind numeroasele arsuri suferite în incendiul de pe 14 noimebrie.În toată această perioadă, ministrul Sănătății de la București, Nelu Tătaru, ține constant legătura cu doctorul român și cu cadrele medicale belgiene.

Medicul erou a fost transferat cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române, la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles pe 15 noiembrie, pentru a primi tratament de specialitate. În urmă cu aproape o lună, doctorul a suferit arsuri pe 75% din suprafața corpului în timp ce încerca să salveze pacienții cu Covid-19 internați la ATI în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.

La finalul lunii noiembrie, Cătălin Denciu, medicul erou implicat în incendiul de la secția de terapie intensivă de la Piatra Neamț, a trecut prin prima operație de la transferul în spitalul din Belgia.

„Medicul Denciu a suferit prima intervenție chirurgicală de excizie şi cu alogrefe pentru o primă parte. Va scăpa, să spun aşa de dializă. A ajuns şi soţia astăzi la dânsul, noi sperăm să aibă o evoluție bună. Această săptămână este o săptămână de a trata leziunile chirurgicale”, explica Nelu Tătaru, ministrul Sănătății de la București, pe 26 noiembrie.

A murit Octavian Andronic, jurnalistul care a condus primul ziar apărut după Revoluție

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre