Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce trebuie să faceți în situații extreme în care trebuie să acționați rapid. Sfaturi de la experți

Ce trebuie să faceți în situații extreme în care trebuie să acționați rapid. Sfaturi de la experți
Au fost atât de multe filme de-a lungul istoriei care arată oameni care se confruntă cu situații fără precedent. Fie că sunt dezastre naturale sau atacuri de animale sălbatice, oamenii par să găsească întotdeauna soluția.

Cu toate acestea, în viața reală, lucrurile pot deveni un pic mai complicate și pot necesita o reacție mult mai rapidă decât fac actorii din filme. Învățarea unor abilități esențiale de supraviețuire vă vor ajuta să vă confruntați cu orice posibil pericol care vă amenință pe dumneavoastră sau pe cei din jur.

Dacă sunteți acasă în timpul unei invazii de intruși (hoți)

Evitați: Majoritatea hoților vor fugi dacă își dau seama că cineva este acasă. Dacă se întâmplă asta, nu este nevoie să joci pe eroul și să fugi după ei. 

Ce să faceți în schimb: Rămâneți liniștiți. Căutați rapid împrejurimile și vedeți dacă puteți scăpa. Dacă nu, atunci găsiți un loc în care să vă ascundeți bine și sunați imediat la poliție. Rămâneți cât puteți de liniștiți și urmați instrucțiunile date de organele de poliție.

Dacă puteți vedea intrusul de unde vă aflați, încercați să memorați cât de mult puteți despre trăsăturile lui. Caracteristicile generale, precum înălțimea, greutatea, sexul și îmbrăcămintea vor ajuta poliția să îl identifice.

Dacă te dai cu parașuta și parașuta ta funcționează defectuos

Evitați: Un profesor suedez spune că o cădere cu capul orientat în jos crește viteza la 420-430 km / h (260 m / h). Deci, nu numai că veți ajunge la pământ mai devreme, dar posibilitățile voastre de supraviețuire sunt slabe.

Ce să faceți în schimb: Mai întâi, trebuie să rămâneți cât mai calm posibil. Apoi, trebuie să vă întindeți întregul corp, lucru care vă va menține viteza de cădere în jur de 200 km / h (124 m / h). Dacă vedeți un loc de aterizare moale, încercați să vă direcționați corpul spre el. Ultimul pas ar fi să vă redirecționați corpul atunci când sunteți aproape de pământ, astfel încât să aterizați pe picioare.

Dacă ești prins într-o inundație

Evitați: Nu mergeți prin apă curgătoare care are o adâncime de peste 6 centimetri. Mai precis, dacă râul este deasupra gleznelor, încetează să mergi în acea direcție. Fluxul te-ar putea învinge chiar dacă ai impresia că îl poți descurca. De asemenea, dacă sunteți aproape de cabluri electrice, nu faceți greșeala de a le atinge – mai ales dacă aveți mâinile ude.

Ce să faceți în schimb: Opriți alimentarea cu energie electrică și scoateți toate prizele mobile (prelungitoare) afară. Dacă vă aflați în afara casei dvs., folosiți un băț pentru a vă plimba prin apă, deoarece vă va ajuta să vă dați seama cât de ferm este solul. Dacă vă dați peste un curent de apă care curge bine deasupra gleznelor, întoarceți-vă imediat. Cea mai mare greșeală pe care ai putea să o faci este să subestimezi puterea apei.

Supă cremă de dovlecei copți cu usturoi copt

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre