Simona Ionescu / Redactor Șef

Cea mai bună rețetă de drob vegetarian cu linte și ciuperci. E mai bun decât cel clasic

Cea mai bună rețetă de drob vegetarian cu linte și ciuperci. E mai bun decât cel clasic
Tot mai multe persoane optează în ultima perioadă pentru alimente fără carne. Chiar și de Paște, putem avea o masă pe cinste.

Drob vegetarian? Este hrănitor, sănătos și vă scapă de problemele digestive care apar ca urmare combinațiilor alimentare nepotrivite de Paște.

Cea mai bună rețetă de drob vegetarian cu linte și ciuperci. E mai bun decât cel clasic

Seamănă foarte mult la gust și la textură cu drobul clasic, așa încât trebuie încercat pentru sărbătorile pascale. Există un truc de care trebuie să țineți seama pentru ca drobul să nu iasă uscat: proporția dintre linte și ciuperci să fie cea potrivită. Aveți grijă și nu puneți nici prea multe ciuperci, pentru că textura e posibilă să fie prea umedă. De asemenea, aveți grijă și la mixul de condimente, pentru ca preparatul să aibă exact gustul pe care vi-l doriți.

Modul de preparare

Pentru a obține un drob vegetarian cu linte și ciuperci care să vă meargă la inimă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 200 g linte roșie, 100 g ciuperci tăiate cubulețe, 1 morcov tăiat cât mai mic, 1 ceapă mare, tăiată fin, 5 ouă (2 ouă pentru a fi legată compoziția și alte trei care se vor pune întregi, la interior), 1 legătură de pătrunjel, 1 legătură de mărar, 1 legătură de ceapă verde, 2 lingurițe cu cimbru uscat, sare și piper.

Nu scoateți din formă cât este cald

Pentru început se pune la fiert lintea. După un sfert de oră se scurge foarte bine și se pune într-un bol mai mare. Încingeți ulei de măsline într-o tigaie și adăugați ceapa, ciupercile și morcovul. Se lasă aproximativ zece minute la făcut, apoi se adaugă peste linte.

Se amestecă, apoi se adaugă două ouă, verdeața tăiată mărunt, cimbrul, sarea și piperul și se amestecă în continuare. Fierbeți cele trei ouă. Produsul se pune într-o formă de chec, care a fost înainte unsă cu unt. Adăugați jumătate, puneți cele trei ouă, apoi puneți cealaltă jumătate din compoziție. Se lasă la cuptor pentru 40-50 de minute. Nu scoateți drobul din formă înainte de a se răci, pentru că se va rupe.

Sursă foto: catine.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre