Este a 60-a componentă a lotului României calificată la Olimpiada (amânată) de la Tokyo. Este una dintre cele mai mari sportive din țară și din lume.
Cea mai bună spadasină din lume este româncă
Spadasina Ana Maria Popescu (Brânză) (36 de ani) s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce a încheiat pe primul loc în ierarhia mondială, anunţă COSR.
”Spadasina Ana Maria Popescu e oficial calificată la JO Tokyo 2020. Ea a terminat prima in ierarhia mondială a armei şi s-a calificat la a V-a sa ediţie de Jocuri Olimpice. Bravoo, Ana! Team Romania e mândră de tot ceea ce reprezinţi pentru sportul românesc! Şi la vară să îţi fie bine! Succes!”, a transmis COSR.
Ana Maria Popescu a câştigat medalia de aur la JO de la Rio (2016) şi pe cea de argint la ediţia Beijing 2008. Spadasina a mai participat la ediţiile de la Atena 2004 şi Londra 2012.
Cine este Ana Maria Popescu (Brânză)
Ana Maria Popescu (Brânză) avea 10 ani când a fost atrasă de sport. Era o fetiță băiețoasă, crescută în carierul bucureștean Rahova. Nu i-a plăcut tenisul, dar a fost atrasă de spadă, singura armă cu mâner pentru stângaci. A devenit campioană a României după 7 luni de antrenamente.
Aleea liceului unde a învățat cu lotul național de floretă, Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu” din Craiova, îi poartă acum numele.
Ana Maria Brânză a fost legitimată la Clubul Steaua și a primit gradul de sergent, apoi de locotenent și acum este maior.
S-a căsătorit în 2015 cu poloistul Pavel Popescu.
Ana Maria Popescu (Brânză). Performanțe
Primul titlu național la seniori a fost câștigat de Ana Maria Brânză la 15 ani.
Pe scurt, Ana Maria Popescu (Brânză)
- declarată de 3 ori cea mai bună spadasină din lume (2008, 2009, 2013)
- 20 de medalii obținute la campionatele europene și mondiale
- medalie de aur obținută la Jocurile Olimpice de la Rio (2016)
- medalie de argint obținută la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008)
- dublă Campioană Mondială (2010 și 2011)
- de 7 ori campioană europeană (individual și pe echipe)
Cei mai medaliați sportivi români la Jocurile Olimpice
Alin Alexuc-Ciurariu, povestea unui campion
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook