Simona Ionescu / Redactor Șef

Așa arată cea mai luxoasă toaletă publică din lume. E ascunsă la etajul 6 al unui centru comercial din China

Așa arată cea mai luxoasă toaletă publică din lume. E ascunsă la etajul 6 al unui centru comercial din China
O toaletă publică dintr-un centru comercial din China face furori pentru designul său neașteptat de luxos.

În timp ce băile publice nu evocă tocmai amintiri plăcute, intrați în aceasta și s-ar putea să vă schimbați părerea.

Situată în Deji Plaza din Nanjing, China, toaleta publică de lux arată ca un sanctuar de grădină. Lăsând la o parte aspectul estetic greu de explicat în cuvinte, baia vine și cu detalii funcționale, cum ar fi porturile de încărcare wireless.

Ascunsă la etajul al șaselea al unui mall de lux din Nanjing, China, se află o toaletă publică fără egal. Proiectată de X+Living, o firmă de arhitectură cu sediul în Shanghai, toaleta de lux din Deji Plaza arată ca o grădină capricioasă desprinsă dintr-un basm.

Toaleta a fost construită ca un omagiu primăverii

„Am conceput acest proiect în speranța de a aduce un omagiu primăverii din ce în ce mai îndepărtate, în condițiile actualei crize de mediu. Prin urmare, introducem tema Grădina de primăvară”, a declarat Li Xiang, designerul principal și fondatorul companiei, pentru Insider. Inspirându-se din natură, Li a transformat flori, plante și insecte în forme abstracte care decorează interiorul toaletei.

Cea mai luxoasă toaletă publică din lume

Podeaua lucioasă are un model care seamănă cu aripile unui fluture

La intrarea în baie, vizitatorii trec printr-un coridor lung creat pentru a semăna cu „o experiență captivantă de plimbare printr-o grădină”, a spus Li. Lămpile de perete în formă de floare și ornamente asemănătoare insectelor împodobesc tavanul, în timp ce pereții verzi sunt căptușite cu plante care se întrezăresc prin ferestrele cu grătare.

Chiar și podeaua lucioasă are un model care seamănă cu aripile unui fluture. La capătul pasarelei se află o zonă de relaxare, cu o canapea proiectată să semene cu petalele de flori, care separă toaleta bărbaților de cea a femeilor.

Baze de încărcare wireless

Toate elementele de interior și mobilierul folosit sunt proiectate la comandă, a spus Li. „Am integrat, de asemenea, o mulțime de mici detalii funcționale care ar putea aduce confort vizitatorilor. De exemplu, avem baze de încărcare wireless în zona de dressing a toaletei, în timp ce chiuvetele sunt proiectate la înălțimi diferite pentru a satisface nevoile atât ale adulților, cât și ale copiilor”, a mai spus Li.

Constructorul a folosit, de asemenea, uși automate cu inducție pentru toaleta accesibilă și a adoptat lumini mai blânde în camera de îngrijire pentru a crea o atmosferă mai confortabilă pentru copii. Detaliile de design ale spațiului sunt atât plăcute din punct de vedere estetic, cât și funcțional. „Integrarea este netedă și imperceptibilă, dar poate totuși să aducă vizitatorilor surprize și confort în timpul utilizării”, a mai spus Li.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre