Simona Ionescu / Redactor Șef

Cel mai în vârstă model de costume de baie din lume are 101 ani. A fost printre primele femei din Germania care a purtat bikini

Cel mai în vârstă model de costume de baie din lume are 101 ani. A fost printre primele femei din Germania care a purtat bikini
Ruth Megary, în vârstă de 101 ani, născută la Munchen, a fost desemnată cel mai în vârstă model de costume de baie din lume de către Institutul de Recorduri din Germania (RID). Acest lucru a fost anunțat de BikiniARTmuseum din Bad Rappenau (Baden-Württemberg).

Institutul a folosit ca termen de comparație actualul record mondial pentru cel mai în vârstă model, Daphne Selfe, în vârstă de 95 de ani, din Marea Britanie. Deținătoarea actualului titlu arată extraordinar în costum de baie.

„Întrucât Ruth Megary este mai în vârstă decât Daphne Selfe, vârsta ei a fost suficientă pentru primul record mondial oficial în noua categorie de costume de baie”, a declarat RID. Pe 15 aprilie, ziua ceremoniei, avea 100 de ani și 344 de zile, iar nu peste mult timp a împlinit vârsta de 101 ani și e perfectă, spun specialiștii. Fotografiile ei pot fi văzute, printre altele, în reviste și la Muzeul Bad Rappenau.

Farmec și carismă chiar și la bătrânețe

„Ruth Megary este o persoană extraordinară, puternică și demonstrează că nici măcar vârsta înaintată nu poate scăpa de farmec și carismă, și că femeile nu sunt niciodată prea bătrâne pentru a purta ceea ce le face să se simtă bine, chiar dacă este vorba de costume de baie.”, susține Alexander Ruscheinsky, fondatorul muzeului.

Încă din tinerețe a făcut ședințe foto pentru costume de baie

Cel mai în vârstă model de costume de baie are 101 ani. Sursă foto: www.bild.de

Potrivit BikiniARTmuseum, actrița și cântăreața a fost una dintre primele femei din Germania care a purtat bikini, după ce inventatorul acestuia, Louis Réard, i-a prezentat pentru prima dată în 1946. Cu toate acestea, a fost nevoie apoi de aproape 20 de ani pentru ca această piesă sexy din două piese să devină acceptabilă din punct de vedere social, datorită, în parte, apariției Ursulei Andress în „007 îl vânează pe Dr. No”.

Încă din tinerețe, ea a făcut ședințe foto pentru costume de baie

Noul model care a doborât recordul a crescut în Schwabing, în nordul Munchenului. În prezent, Ruth Megary locuiește în Straubing împreună cu prietena ei și artista de păpuși Marille Rüb.

Record Institute for Germany, cu sediul la Hamburg, pretinde că este echivalentul în limba germană al record book-ului de orientare internațională de la Londra. RID colectează și examinează performanțele de top din lumea vorbitoare de limbă germană, recunoaște recordurile mondiale și le prezintă pe rekord-institut.org.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre