Simona Ionescu / Redactor Șef

Cel mai mare crucifix din lume, sculptat dintr-un singur copac. Record mondial

Cel mai mare crucifix din lume, sculptat dintr-un singur copac. Record mondial
Potrivit World Record Academy în Indian River, Michigan, Statele Unite ale Americii se află cel mai mare crucific din lume, sculptat dintr-un singur copac de sequoia. Acesta are o înălțime de 55 de metri și o lățime de 22 de metri. Record mondial.

Sculptat dintr-un singur copac, cel mai mare crucific din lume, realizat în anul 1952, se află în SUA, într-un sanctuar catolic denumit „Crucea din pădure”. Situl include, de asemenea, biserici în aer liber și în interior, numeroase sanctuare mai mici și un muzeu de păpuși călugărești. Record mondial.

Piesa centrală a sanctuarului catolic

„Cel mai mare crucifix din lume – 55 de metri înălțime și 22 de metri lățime – este sculptat dintr-un singur arbore de sequoia și reprezintă piesa centrală a acestui sanctuar catolic din pădurile din nordul statului Michigan”, relatează Atlas Obscura. Figura din bronz a lui Iisus Hristos care este atașată de cruce cântărește aproximativ 14.000 de kilograme și este opera celebrului sculptor Marshall Fredericks.

Pentru a crea figura lui Hristos a fost nevoie de patru ani

Specialiștii spun că procesul de creare a figurii lui Hristos pentru cruce a durat patru ani și este una dintre cele mai mari piese turnate care au fost transportate vreodată peste Oceanul Atlantic. Figurina este atașată de cruce prin 13 șuruburi care au o lungime de 30 de centimetri și o lățime de doi centimetri.

Cel mai mare crucifix din lume. Sursă foto: worldrecordacademy.org

28 de scări duc până la cruce

Aproximativ 300.000 de vizitatori ajung în fiecare an la sanctuarul Cross in the Woods din Indian River. ”Un crucifix de 55 de picioare, care este denumit cel mai mare din lume, este punctul culminant, iar acolo sunt și cinci statui mai mici de văzut. 28 de scări duc până la cruce și reprezintă scările pe care Iisus le-a urcat înainte de a fi condamnat la moarte de către Pontius Pilat”, relatează și travelthemitten.com. O biserică aflată la fața locului ține zilnic slujbă și poate găzdui 1.000 de persoane.

Pentru a-l realiza pe Hristos, sculptorul a avut nevoie de șapte tone de bronz

„Muzeul de păpuși călugărești, găzduit în biserica originală, este cea mai mare colecție de păpuși îmbrăcate în ținute religioase tradiționale din Statele Unite. Colecția a început ca una personală în 1945, dar păpușile au fost donate bisericii 20 de ani mai târziu. În prezent, colecția numără peste 500 de păpuși și, conform dorinței proprietarilor originali, intrarea pentru a le vedea nu va fi niciodată contra cost.

Crucea a fost sculptată dintr-un singur arbore de sequoia în 1953. Iisus a sosit șase ani mai târziu, pe 9 august 1959, sculptat de Marshall Fredericks: șapte tone de bronz care se întindeau pe o lungime de 28 de picioare”, susține Roadside America.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre