Simona Ionescu / Redactor Șef

Cel mai simplu test de IQ. Ora la care te trezești spune cât de deștept ești!

Cel mai simplu test de IQ. Ora la care te trezești spune cât de deștept ești!
Cercetătorii spun că, de 10.000 de ani de oamenii s-au obișnuit să meargă la culcare cand apune soarele si să se trească atunci cand astrul rasare pe cer. Dar omenirea și-a mai schimbat obișnuințele de când a apărut electricitatea. Cercetătorii spun că persoanele cu un IQ mai scăzut urmeaza și acum acest tipar, in timp ce intelectualii sfidează, inconștient, și își fac un program propriu.

„Cine se scoală de dimineață, departe ajunge” este proverbul desființat de cercetători în ultima perioadă. Un studiu făcut în urmă cu câţiva ani de Satoshi Kanazawa, psiholog la Școală de Științe Economice și Politice din Londra, şi publicat de studymagazine.com, arată că persoanele cu un IQ mai ridicat sunt cele care se culcă la o ora înaintată şi se trezesc târziu.

A stă treaz până târziu este un act de rebeliune, iar cei care sfidează tendințele adopta valori noi, se arată în studiul cercetătorului Satoshi Kanazawa, psiholog la Școală de Științe Economice și Politice din Londra.

IQ mai mic în cazul celor care adorm odată cu găinile

Iată ce statistici au rezultat după studierea unui lot reprezentativ, în funcție de ora la care se culcă fiecare persoană (în mod natural, necondiționată de orarul serviciului).

IQ mai mic de 75 – adorm, în timpul săptămânii, la 23:41 și se trezesc la 7:20, iar în weekend, se culcă la 00:35 și se trezesc la 10:09.

IQ între 90 și 110 – adorm, în timpul săptămânii, la 00:10 și se trezesc la 7:32, iar în weekend, la 1:12 și se trezesc la 10:14.

IQ peste 125 – adorm, în timpul săptămânii, la 00:29 și se trezesc la 7:52, iar în weekend, adorm la 1:44 și se trezesc la 11:07.

Mai mult, studiile au demonstrat și că persoanele matinale, care adoră să se trezească devreme şi sunt foarte active în primele ore ale dimineţii, prezintă și o predispoziţie mai mare pentru a-şi înşela partenerii de viaţă şi pentru a adopta comportamente „mai puţîn morale” după lăsarea serii, potrivit unui studiu citat de bbc.co.uk.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre