Simona Ionescu / Redactor Șef

Cele 13 reguli regale după care va trăi, de acum înainte, Charles III

Cele 13 reguli regale după care va trăi, de acum înainte, Charles III
Regele Charles al III-lea a devenit noul rege al Marii Britanii și, chiar dacă mai are de așteptat până la încoronare, în timp ce lumea plânge decesul reginei Elisabeta II, mama sa, în interiorul Palatului Buckingham, un nou lider se pregătește să-și asume tronul. Și să învețe noile reguli după care, ca suveran, va trăi de acum înainte.

Duminică, omul cunoscut anterior sub numele de Charles, prințul Țării Galilor a devenit regele Charles III, moștenind de la Commonwealth și de la mama sa, care a servit timp de 70 de ani – cea mai lungă domnie a oricărui monarh în istoria coroanei britanice.

„Moartea mamei mele iubite, Majestatea Sa Regina, este un moment de mare tristețe pentru mine și toți membrii familiei mele”, a spus Charles într-o declarație oficială în urma decesului reginei Elisabeta II, de joi, deces care a survenit în Balmoral, Scoția. „În această perioadă de doliu și schimbare, familia mea și cu mine vom fi mângâiați și susținuți de cunoașterea respectului și a afecțiunii profunde pentru care regina era atât de cunoscută”, a mai arătata cesta.

Pentru membrii familiei regale, săptămâna viitoare va fi caracterizată de doliu și de reflecție. Cu toate acestea, Charles va intra în noul său rol de monarh imediat. Și la fel ca orice nou loc de muncă, un nou set de reguli vin cu acesta. Aici, aruncăm o privire la regulile pe care trebuie să le îndeplinească ca noul rege al Angliei, scrie Vogue.com.

Charles III trebuie să aștepte mult până la încoronare

1.El trebuie să aștepte un an pentru a fi încoronat: ceremonia are loc, de obicei,  la aproximativ un an după moartea unui monarh britanic, pentru a permite un timp suficient de doliu. Asta înseamnă că, deși Charles a preluat practic tronul, precum și îndatoririle care decurg de aici, el nu va fi încoronat într-o ceremonie oficială decât anul viitor.

2.Până atunci, el trebuie să inspire „unitate și identitate națională”. Spre deosebire de ce se întâmpla în secolul al XVIII-lea, astăzi, coroana joacă un rol important în promovarea patriotismului și unității britanicilor.

3.Potrivit Palatului Buckingham, regele va fi, de asemenea, însărcinat cu încurajarea continuității și stabilității în rândul britanicilor. El trebuie să mențină neutralitatea politică strictă prin convenție.

4.Monarhul britanic nu are voie să voteze în alegerile Angliei sau să reprezinte alegerile. Dar el va juca un rol important ceremonial și formal în problemele guvernamentale, potrivit site-ului oficial al familiei regale. Obligațiile parlamentare ale regelui Charles vor include deschiderea fiecărei sesiuni a Parlamentului, acordând consimțământul regal la legislație și aprobarea ordinelor și proclamațiilor prin intermediul Consiliului.

5.În plus, el va avea o relație specială cu noul prim-ministrul Liz Truss, care va implica întâlnirea cu ea săptămânal.

6.Charles III devine șeful statului în 15 țări ale Commonwealth, inclusiv Noua Zeelandă, Papua Noua Guinee, Jamaica, Grenada și Australia.

Două reguli stricte privind comportamentul la masă al regelui Charles III

7.El trebuie să se îmbrace, când călătorește în țări străine în vizitele oficiale de stat, cu un element al ținutei locale în hainele pe care le va purta. Acest lucru este cunoscut sub numele de „dressing diplomatic”, și am putea să-l vedem pe Charles cu un sherwani tradițional în Pakistan sau un Akubra în Australia.

8.Eticheta de la cină implică o mulțime de maniere, inclusiv cu cine vorbește  la masă și când, în ce ordine.  Conform tradiției, Charles este obligat să vorbească cu persoana așezată la dreapta sa la începutul serii, iar abia când se servește cel de-al doilea fel, el poate să se întoarcă în mod oficial și să vorbească cu persoana din stânga lui.

9.Protocolul îi recomandă, reținere la servitul crustaceelor, deoarece acestea pot să provoace disconfort alimentar.

10.Charles III trebuie să accepte toate darurile și trebuie să  o facă grațios. Este obișnuit ca membrii familiei regale să primească personal fiecare dar care le este înmânat în timpul protocoalelor regale.

Nu mai are nevoie de permis auto

11.Din momentul în care a fost declarat rege, el nu mai are nevoie de permis de conducere pentru a se urca la volan. Monarhul este singura persoană din Marea Britanie, care poate conduce o mașină fără permis de conducere.

12.Charles III va deveni șeful forțelor armate, ceea ce înseamnă că este singura persoană care poate declara când țara este în război și când războiul se termină (deși trebuie să se consulte cu guvernul său).

13.În calitate de șef al Bisericii Angliei, regele Charles va numi arhiepiscopi și episcopi în acord cu consultarea primului-ministru.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre