Simona Ionescu / Redactor Șef

Cele mai ciudate sporturi din lume. Ați jucat vreodată chess boxing?

Cele mai ciudate sporturi din lume. Ați jucat vreodată chess boxing?
Dacă pentru unele persoane există doar fotbal sau tenis, pe lume sunt multe alte sporturi de care mulți nu au habar. Iar când le descoperă, li se par tare ciudate.

O mulțime de multe sporturi mai puține cunoscute domină cultura și tradițiile popoarelor. Care sunt cele mai ciudate, aflați în rândurile de mai jos.

Sportul național al Afganistanului

Buzkashi este sportul național al Afganistanului, iar numele său în limba engleză înseamnă „tragerea caprei”. Acest sport este practicat în Asia Centrală de sute de ani și implică două echipe călare care încearcă să tragă o capră, într-o zonă a unui câmp. O echipă câștigă puncte de fiecare dată când duce capra în zona respectivă. În zilele noastre, „caprele” folosite pentru joc nu sunt de obicei reale.

Bossaball „combină unele dintre cele mai populare sporturi olimpice într-un singur joc”

Bossbalul, o nebunie de sport

Bossaball este amestecul suprem de trucuri de fotbal, abilități de volei și gimnastică extremă. „Un sport obscur cu un twist de samba”, cum au spus cei de la CNN. „Departe de luminile strălucitoare ale stadioanelor, Bossaball a fost unul dintre succesele neașteptate ale Jocurilor Olimpice de la Rio.”, l-au descris cei de la BBC.

Kabaddi, sportul indienilor

Kabaddi este un sport de contact, originar din subcontinentul indian. Este unul dintre cele mai populare sporturi din India, practicat în principal de oamenii din sate. India a participat la patru ediții ale Jocurilor Asiatice de kabaddi și a câștigat aurul la toate.

Kabaddi este practic un sport combativ, cu șapte jucători de fiecare parte, se joacă pe o perioadă de 40 de minute cu o pauză de 5 minute. Ideea de bază a jocului este de a înscrie puncte prin pătrunderea în terenul adversarului și atingerea a cât mai mulți jucători din apărare fără a fi prinși.

Boxul șahist, ceva cu totul inedit

Kabaddi, sportul preferat al indienilor

Boxul șahist, sau chessboxing, este un sport hibrid care combină două discipline tradiționale: șahul și boxul. Doi combatanți joacă alternativ runde de șah și box până când unul dintre ei câștigă prin șah mat sau knock-out.

De asemenea, este posibil să se câștige prin penalizare de timp, ca în șahul normal. De obicei, evenimentele se desfășoară într-un ring de box standard, folosind echipament și reguli standard de box pentru amatori.

Runda de șah se joacă, de asemenea, în ring, masa, tabla și scaunele de pe o platformă fiind ridicate și scoase din ring din tavan pentru fiecare rundă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre