Simona Ionescu / Redactor Șef

Charles, un rege fără palat. Suveranul s-a gândit să transforme Buckingham într-un muzeu

Charles, un rege fără palat. Suveranul s-a gândit să transforme Buckingham într-un muzeu
370 de milioane de lire sterline este suma la care se ridică renovarea Palatului Buckingham. Se estimează că lucrările vor fi gata în cinci ani.

Regele Charles numără zilele până când va putea să se mute în Palatul Buckingham. Dar mai are destul de mult de așteptat.

Charles, un rege fără palat. Încă cinci ani, Suveranul nu va intra la Buckingham. Unde locuiește acum

Până când Buckingham va arăta ca în povești, potrivit unor informații. Charles și regina consort Camilla vor locui în schimb la Clarence House, în centrul Londrei, trei zile pe săptămână. Alte două zile pe săptămână, aceștia vor sta la Castelul Windsor două zile pe săptămână, iar weekendurile le vor petrece la Sandringham, în Norfolk.

“Este inima monarhiei din Londra, altfel riscă să devină doar o atracție turistică”

Pe de altă parte însă, chiar dacă lucrările de la Buckingham sunt în toi, Charles își va ține întâlnirile la palat. „Reamenajarea este foarte mult în întârziere, dar monarhul ar trebui să locuiască la Palatul Buckingham. (…)

Este inima monarhiei din Londra, altfel riscă să devină doar o atracție turistică. (…) Avem, de fapt, un rege fără un palat în care să locuiască”, a declarat o sursă pentru The Sun.

Cum arată palatul Buckingham

Palatul Buckingham este reședința oficială a monarhilor britanici din 1837. Construcția are 775 de camere, inclusiv 19 camere de stat, 52 de dormitoare regale și pentru oaspeți, 188 de dormitoare pentru personal, 92 de birouri și 78 de băi. Charles și Camilla locuiesc la Clarence House din 2003, locul fiind anterior reședința reginei-mamă până la moartea acesteia, în 2002.

Charles are, de asemenea, camere la Castelul Windsor, unde regina defunctă își avea reședința în principal de la pandemia de Covid. Lucrările, care durează zece ani, includ înlocuirea cablurilor, a instalațiilor sanitare și a cazanelor. Un lucru mai puțin știut este faptul că, în urma unor rapoarte, s-a aflat că Charles a vrut să transforme Palatul Buckingham într-un muzeu atunci când va deveni rege. Nu se știe în acest moment dacă a renunțat sau nu la această idee.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre