Chef Richard a arătat că este cel mai curajos: „Știați că insectele au gust de semințe?”

Chef Richard a arătat că este cel mai curajos dintre jurații Chefi la cuțite 2025. A savurat insectele și chiar a știut să spună ce nu era bine gătit la ele. Uniunea Europeană a reglementat deja de anii trecuți integrarea anumitor insecte în meniul cetățenilor, iar printre acestea se numără și greierii. Exact greieri au primit jurații în farfurii, crocanți, deasupra unor porții de mămăligă. Concurentul care le-a prezentat meniul și-a asortat rețeta cu un sos cu usturoi.
Jurații au fost șocați când au văzut ce a putut să le pună în farfurie concurentul. Radu Andronache i-a lăsat mască pe Chef Orlando Zaharia, Chef Alexandru Sautner, Chef Richard Abou Zaki și Chef Ștefan Popescu. În vârstă de 33 de ani, originar din Constanța și mutat în București, acesta a pregătit pentru chefi greieri cu mămăligă. A recunoscut că, până la emisiune, nu a mai făcut mămăligă, dar cu greierii se pare că a mai avut de-a face.
View this post on Instagram
„Ăsta e fanul tău, Richard”, a punctat Chef Sautner atunci când a văzut că pe bucata de mămăligă se aflau câțiva greieri.
Primul care a gustat insectele, fără să ezite, a fost Chef Richard Abou Zaki.
„Ăsta e un nivel prea înalt și pentru mine. Ce e asta, o mămăligă cu insecte? Știați că insectele au gust de semințe? Ăsta e cam ars, îmi arde palatul”, a fost reacția lui Chef Richard Abou Zaki, după ce a început să mănânce insectele.
Radu Andronache a spus că este pasionat de călătorii. În Thailanda a descoperit cât de gustoși pot fi greierii prăjiți, după ce depășești tracul inițial. Gândul că mănânci insecte nu este chiar cel mai confortabil pentru un european obișnuit să își ia proteinele din alte alimente.
„Lucram remote, aveam un site cu haine și puteam lucra de oriunde. Într-o iarnă am plecat de sărbători în Dubai și mi-a plăcut atât de mult că am rămas până în martie. În clasa a IX-a vindeam aspiratoare. Am luat o pauză, apoi am terminat liceul și acum sunt la facultate. Am făcut chiar pregătire la matematică să iau examenul. Am lucrat și ospătar în Germania, nu a fost distractiv. Am lucrat ca ghid 3 ani, m-am mutat în Dubai, apoi în Australia. Aș fi rămas, dar trebuia să vin să dau examenul de Bac. Acum am un magazin outlet. Visul meu e să nu mai muncesc niciodată. În fiecare țară în care merg încerc mâncărurile, fac TikTok-uri. E important să ai timp pentru tine, hobby-urile tale și lucrurile care te fac fericit”, a zis tânărul.
Deși nu a primit cuțitele pentru a merge mai departe, concurentul a fost lăudat pentru curajul de a veni la emisiune cu o asemenea rețetă, mămăligă cu greieri.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook